Van TSO: “Aşkale Çimento haksız rekabet oluşturmaktadır”

Van Ticaret ve Sanayi Odası, Aşkale Çimento A.Ş.’nin fabrika alanında hazır beton tesisi kurarak en önemli müşteri kitlesi konumunda olan hazır beton üretim firmalarıyla haksız rekabet içerisine girdiğini duyurdu.

Van Haberleri 31.03.2021 20:26:01 0
Van TSO: “Aşkale Çimento haksız rekabet oluşturmaktadır”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 31.03.2021 20:26

Van Ticaret ve Sanayi Odası, Aşkale Çimento A.Ş.’nin fabrika alanında hazır beton tesisi kurarak en önemli müşteri kitlesi konumunda olan hazır beton üretim firmalarıyla haksız rekabet içerisine girdiğini duyurdu.

Van TSO’dan yapılan açıklamada, kentte çimento üretim faaliyetinde tek üretici firma konumunda bulunan Aşkale Çimento A.Ş.’nin Van’ın çimento ihtiyacının büyük bölümünü karşıladığı, faaliyet alanı nedeniyle de birçok sektör ile ortak çalışma yaptığı belirtildi. Bu ortak çalışmaların en önemli paydaşının ise hazır beton üretim tesisleri olduğu ifade edilen açıklamada, “Ancak Aşkale Çimento A.Ş. fabrika alanında hazır beton tesisi kurarak, asıl faaliyet amacının dışına çıkmış ve en önemli müşteri kitlesi konumunda olan hazır beton üretim firmaları ile haksız rekabet içerisine girmiştir. Hazır beton üretim tesislerinin hammadde üreticisi olan Aşkale Çimento A.Ş. ile rekabet içine girmesi mümkün değildir. Aşkale Çimento A.Ş.’nin de gerçekleştirdiği bu faaliyet etik değildir. Ayrıca ilimizde hazır beton üretimi yapan çok sayıda firma var iken ve bu alanda yeni bir tesise ihtiyaç duyulmadığı bir dönemde, işletmelerle haksız rekabete girmek, birçok işletmeyi iflasın eşiğine getirmektir. Aşkale Çimento A.Ş. yetkililerini hazır beton üretimi konusunda almış oldukları kararı yeniden değerlendirmeye, bununla beraber ilimizin en güzide ilçelerinden biri olan Edremit ilçemizdeki Aşkale Çimento Fabrikasının ve hazır beton tesisisin yol açtığı çevre kirliliği konusunda da ilgili kurum ve kuruluşları duyarlılığa davet ediyoruz” denildi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Tarihi Gece: Ay-Yıldızlılar Bulgaristan'da Fırtına Gibi Esti!


Van Spor

Arda Güler'den Coşkulu Mesaj: "Sesimizi Yer, Gök, Su Dinlesin!"


Van Spor

A Milli Takım'dan Bulgaristan'da 6 gollü tarihi zafer


Van Spor

Kars’ta sporun enleri ödüllendirildi


Van Spor

Yeşilyurtspor evinde ilk galibiyetini almak istiyor


Van Spor

Kars 36 Spor, Şırnak Petrol Spor karşılaşmasının hakemleri belli oldu


Van Spor

Okan Buruk'tan Berkan Kutlu Kararı: Galatasaray'da Yol Ayrımı


Van Spor

Yıldız Futbolcudan Jose Mourinho İtirafları: "Her Gece 'Miki, Lütfen Git' Mesajı Atıyordu"


Van Spor

Galatasaray Başkanı Özbek'ten Flaş Kerem Açıklaması: "TFF İnceleme Başlattı, FIFA ve UEFA Cezaları Var"


Van Spor

Erol Bulut, Süper Lig'e Antalyaspor ile Dönüyor: "2 Yıllık İmza"


Van Spor

Real Madrid'den Kritik Hamle: Nico Paz'ın Geri Dönüşü Arda Güler'in Önünü Kesecek mi?


Van Spor

Galatasaray, Okan Buruk ile Yeni Sözleşmeyi Açıkladı: "Resmileşti"


Van Spor

Galatasaray'da Transfer Rüzgarları: Icardi'nin Geleceği ve Barış Alper'in Yeni Sözleşmesi


Van Spor

Hakkari’de Okul Sporları Kros Yarışları yapıldı


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, Bulgaristan deplasmanında


Van Spor

Bulanık’ta stadyum yenileniyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor’un hedefi 2’de 2


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor- Erciyes 38 FK maçını Ertuğrul Kösterelioğlu yönetecek


Van Spor

A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçında Görev Yapacak Hakem Belli Oldu


Van Spor

Muş’ta yetenek taraması devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi, 29 Ekim’e özel ödüllü futsal turnuvası düzenliyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ