Van Milletvekili Kerem Altun AK Parti ile yollarını ayıracak mı?

AK Parti 23. Dönem Van Milletvekili Kerem Altun'un bir yandan Ali Babacan'ın kuracağı parti için çalışmalara başladığı, ancak diğer yandan da partisinden istifa etmediği iddiaları Van'da gündem oldu.

Van Haberleri 29.11.2019 13:31:54 0
Van Milletvekili Kerem Altun AK Parti ile yollarını ayıracak mı?
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 29.11.2019 13:31

Van'da yerel yayın yapan WANHABER sitesi Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 23. Dönem Van Milletvekili Kerem Altun, Ali Babacan'ın kuracağı parti için çalışmalara dığını yayınladığı bir haber ile duyurdu. 

WANHABER'İN HABERİNDE KEREM ALTUN İLE İLGİLİ YER ALAN İDDİALAR
Adalet ve Kalkınma Partisi 23. Dönem Van Milletvekili olan ve daha sonraki dönemlerde milletvekili aday adaylığını da bırakan Kerem Altun, Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın kuracağı yeni parti için çalışmalara başladı. Milletvekilli döneminden sonra Ankara'ya yerleşen ve orada yaşayan Altun, Van'daki dostlarını telefonla arayarak yeni kuracakları partiye destek vermelerini istedi. Geçtiğimiz günlerde Van'a gelen ve çok kısa bir süre sonra tekrar kente gelecek olan Babacan'ın gizli ekibi için görüşmeler ayarlayan Altun, Babacan'ın yeni partisinin Van ayağını oluşturmak istiyor.

Ne şiş yansın ne kebap
Ali Babacan'ın yeni kuracağı parti için geceli gündüzlü çalışan ve kurucular listesine girmek isteyen Altun, milletvekilliği görevini yaptığı AK Parti'den de istifa etmiyor. Halen AK Parti üyesi olan Altun'un Babacan'ın kuracağı yeni parti için çalışması kentte "ne şiş yansın ne kebap" söylentilerine yol açıyor. 

Babacan'ın Van İl Başkanı kim olacak?
Ali Babacan'ın yeni kuracağı parti tüm illerde olduğu gibi Van'da da bir merak uyandırdı. Kentte il başkanlığı için bir çok kişinin adı geçerken, bu göreve en çok AK Parti'nin geçmiş döneminde yönetimlerinde görev alan kişiler talip oluyor. Geçtiğimiz gün Habertürk'te Fatih Altaylı'nın konuğu olan Ali Babacan, Van ve diğer iller için daha kimseyi başkan olarak belirlemediklerini söyleyedi. Partinin genel merkezi kurulduktan sonra MYK üyeleri tarafından il başkanlarının belirleneceğini söyleyen Babacan, yakın ekibine ülke genelinde teşkilatlandırma yetkisi verdi.

İDDİALAR İÇİN KEREM ALTUN NE DEDİ?
Yayınlanan haberde gündeme gelen iddiaları Van Postası Gazetesi olarak 23. Dönem Van Milletvekili Kerem Altun'a sorduk. Öncelikle iddiaların kaynağını soran Altun, "Değerlendirmeyi biraz zamana bırakalım, izninizle değerlendirmeyi daha sonra yapacağım " diyerek iddiaları ne yalanladı, ne de doğruladı. 

Kerem Altun'un Wanhaber sitesinin iddialarını yalanlamaması veya doğrulaması, "siyasi atmosferin netleşmesi için zaman mı kazanmak istiyor?" sorusunu akla getirdi. 

KEREM ALTUN KİMDİR?
Kerem Altun, 1 Ocak 1955'de Van Ekrek'de doğdu. Babasının adı Mustafa, annesinin adı Zahide'dir. Eğitimci; Konya Selçuk Üniversitesi Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü'nü bitirdi. İlkokul ve orta öğretimde öğretmelik, Öğretmen Lisesi Müdürlüğü yaptı. Kültür Bakanlığı'nda Şube Müdürü, Daire Başkanı, Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürü, Başbakanlıkta Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri, Devlet Bakanlığı'nda Bakan Başdanışmanı, Milli Eğitim Bakanlığı'nda Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürü ve Ortaöğretim Genel Müdürü olarak görev yaptı. Türkiye Gübre Sanayi Denetim Kurulu Üyeliği, Van Kültür ve Sanat Derneği Başkanlığı, Milli Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. 23. Dönem AK Parti Van Milletvekili oldu. Az düzeyde Fransızca ve İngilizce bilen Altun, evli ve 2 çocuk babasıdır. 

Kaynak. Van Postası Gazetesi / wanhaber


 

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ