Van Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ:

Van Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, üç yıl aradan sonra gerçekleşen ayin için Akdamar Adası’na 4 bin 634 kişinin giriş yaptığını belirtti.

Van Haberleri 12.09.2018 11:53:05 0
Van Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ:
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 12.09.2018 11:53

Van’ın Gevaş ilçesi sınırlarında yer alan Akdamar Adası’nda 3 yıl aradan sonra 9 Eylül 2018 günü yapılan ayin törenine, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili Başpiskopos Aram Ateşyan ve beraberindeki Episkopos Sahak Maşalyan, Patrik Genel Vekil Yardımcısı Rahip Mağakya Beskisizyan, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, AK Parti Van Milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar, İrfan Kartal, Abdulahat Arvas, Sezgin Tanrıkulu, belediye başkanları, yerli ve yabancı binlerce kişi katıldı. Üç yıl aradan sonra yapılan ayinin huzur ve güven içerisinde gerçekleştiğini ifade eden Van Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, “Beklentinin üstünde katılımın sağlanmış olması, özellikle dışarıdan gelen katılımcıların ayine dair memnuniyetleri Van turizmi açısında önemli bir durum. Bu yıl 6’ncısı yapılan ayin diğer yıllara oranla daha hareketli ve heyecanlı geçti. Kültür ve Turizm Bakanımızın katılımı, ayine çok daha bir anlam kazandırdı. Bakanımız ve Aram Ateşyan bundan sonra her yıl düzenli bir şekilde, ara vermeksizin ayinlerin yapılacağını söylediler. Türkiye’nin bir mozaik olduğunu, mozaik içinde farklı dillerin, dinlerin, mezheplerin huzur ve güven içerisinde yaşadıklarını dile getirdiler. Van’ın artık bir güvenlik probleminin olmadığını, bundan sonra ayinlerin daha ayrıntılı ve daha görkemli bir şekilde yapılacağını dile getirdiler. Bu söylemler bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir” dedi. 


Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’nun talimatları ve katkılarıyla gerçekleştirilen bu gibi aktivitelerin şehrin tanıtımına çok büyük katkı sağladığını ifade eden Aktuğ, “O gün adaya 4 bin 634 kişinin gelmiş olması çok memnun edici bir rakam. Van’ın ulusal ve uluslararası arenada tanınması konusunda Akdamar ayininin çok önemli olduğuna inanıyorum. Ayinin huzur ve güven içerisinde yapılması, hiçbir aksaklığın olmayışı da ayrıca çok önemli. Gelen misafirler çok memnun ayrıldılar. Onların memnuniyetleri bizleri de çok memnun etmiştir. Ben bu anlamda ayinin huzur ve güven ortamında gerçekleşmesinde emeği geçene herkese ve tüm kurumlara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ