Van Kahvaltı Konağı’na yoğun ilgi

Van Kültür Ve Turizm İl Müdürlüğü İle Yüzüncü Yıl Üniversitesi (yyü) Tarafından Unesco İnsanliğin Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi'ne Alınması İçin Çalişma Başlatılan Van Kahvaltısına Yoğun İlgi Gösteriliyor.

Van Haberleri 29.07.2019 15:45:35 0
Van Kahvaltı Konağı’na yoğun ilgi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 29.07.2019 15:45

Van Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) tarafından UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi’ne alınması için çalışma başlatılan Van kahvaltısına yoğun ilgi gösteriliyor.

Van’a gelen yerli ve yabancı turistlerin özellikle uğrak yerlerinden biri olan Van kahvaltısı, kentin tanıtımına da katkı sağlıyor. Yerli ve yabancıların en çok merak ettiği konuların başında Van kahvaltısı olduğunu ifade eden Van Kahvaltı Konağı işletme sahibi Ahmet Cintan, bu ilginin memnuniyet verici olduğunu söyledi. Van kahvaltısının UNESCO’ya alınması için çalışma başlatan Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesine (YYÜ) teşekkür eden Cintan, “1996’dan bu yana sektörde emek veren birisiyim. Bugüne kadar 250’den fazla fuara katılarak gerek kahvaltımızı gerekse ilimizi en güzel şekilde tanıtmaya çalıştık. İnşallah bu girişimler neticesinde kahvaltımız UNESCO’ya alınacaktır. Ben bu anlamda hem Kültür ve Turizm İl Müdürlüğüne hem de YYÜ’ye teşekkür ediyorum” dedi.

Edremit’teki Van Kahvaltı Konağı Salonu, merkezde ise Damak Kahvaltı Solunu ile hizmet verdiklerini dile getiren Cintan, “İki işletmemizde yaklaşık 40 kişinin istihdamını sağlamakla birlikte kent ekonomisine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Amacımız halkımız başta olmak üzere ilimize gelen yerli ve yabancı turistlere hizmetin en iyisini sunmaktır. İnanıyorum ki bunu da başarılı bir şekilde yapıyoruz. Çünkü gelen misafirlerimizin buradan memnun ayrılması bunun bir göstergesidir” ifadelerini kullandı.

Özellikle yerli turistlerin kahvaltı salonuna olan ilgisinin memnuniyet verici olduğunu da belirten Cintan, “Misafirlerimiz burada tamamıyla organik çeşitlerden oluşan kahvaltımızı, Van Gölü’nün eşsiz güzelliği eşliğinde yapma fırsatı buluyor. Bu da onları ziyadesiyle memnun ediyor” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ