Van, İranlı turistler için seferber oldu

VAN (İHA) – Ramazan Bayramı dolayısıyla Van’a akın eden ve yoğunluk nedeniyle otellerde yer bulamayan İranlı turistler, öğrenci pansiyonunda konuk edildi.

Van Haberleri 5.06.2019 10:05:00 0
Van, İranlı turistler için seferber oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.06.2019 10:05

VAN (İHA) – Ramazan Bayramı dolayısıyla Van’a akın eden ve yoğunluk nedeniyle otellerde yer bulamayan İranlı turistler, öğrenci pansiyonunda konuk edildi.

İranlı turistler, Ramazan Bayramı tatilini değerlendirmek için Van’ı tercih ederken, kentteki oteller de yüzde 100 doldu. Pazartesi gününden itibaren Kapıköy Gümrük Kapısı’ndan İranlı turistler kentte akın ederken, önceden rezervasyon yapamayanlar boş yer bulamadı.

Otellerde yer kalmaması nedeniyle Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’in talimatlarıyla Atatürk Anadolu Lisesi öğrenci pansiyonun kapıları turistler için açıldı. Turistlerin dışarıda kalmaması için seferber olan İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Altuğ ise, konuklarla tek tek ilgilenerek kendilerine kalacak yerleri gösterdi.

İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Altuğ, bayram için Van’ı tercih eden İranlı turistlerden dolayı otellerin tam kapasiteyle çalıştığını belirtti. Otellerde yer bulamayan turistler için ise öğrenci pansiyonunu tahsis ettiklerini ifade eden İl Müdürü Altuğ, “İran’dan gelen misafirlerimizin sayısı çok fazladır. Otellerimiz tam kapasiteyle çalışıyor. Bütün otellerimiz dolu olunca dışarıda kalan İranlı misafirlerimizi valimizin talimatlarıyla pansiyonlara yerleştirdik. Şu an misafirlerimizi Atatürk Anadolu Lisesi öğrenci pansiyonuna yerleştirmek üzere buraya geldik. Bizim bayramımız olduğu gibi İranlıların da bayramıdır. Bu yüzden dün ve bugün sınırdan aşırı bir giriş oldu. Cuma gününe kadar kalacaklar ve bugüne kadar maalesef otellerimizde yer kalmadı” dedi.

“Bir şehir seferber oldu”

Otellerde boş yer kalmayınca İranlı turistlerin yanı sıra yerli turistlerin de dışarıda kaldığına dikkat çeken Aktuğ, hem yerli hem de yabancı turistlerin mağdur olmaması için bir Van’ın adeta seferber olduğunu dile getirdi. Şu ana kadar öğrenci pansiyonuna 200’e yakın kişiyi misafir ettiklerini ifade eden Aktuğ, “İranlıların yanı sıra Ağrı, Adana, Bitlis gibi illerden gelen misafirlerimiz de var. Bayramı Van’da geçirmek için gelmişler ve rezervasyon yapmamışlar. Gelince de otel bulamayıp açıkta kalmışlar. Onları da yine buradaki pansiyona yerleştirdik. Bayram olmasına rağmen 3 saattir burada gelen misafirlerimizle ilgileniyorum. Bu bizim asli görevimiz. Dışarıdan gelen misafirlerimizin mağdur olmaması için seferber olduk” diye konuştu.

“Otel gibi olamaz ama sokaktan kalmaktan iyidir”

Daha önceki tatillerinde de Van ilini tercih ettiğini söyleyen İran vatandaşı Mehdi Haydari ise İran’dan gelen çok sayıda kişinin cadde ve sokaklarda kalacak otel aradığını belirterek, “Buraya gelince otel bulacağız diye rezervasyon yapmadık. Yaklaşık 3 bin İranlı turist cadde ve sokaklarda otel arıyor. Burada bize bir lisenin kapılarını açtılar. Misafirperverlikleriyle burada bizi kabul ettiler. Burası bir otel gibi olamaz ama sokakta kalmaktan iyidir. Ailesiyle kendi şahsi aracıyla gelenler de var. Sokakta kalmaları doğru olmazdı. Ama sağ olsun bize kapılarını açtılar, sokaklarda kalmadık” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ