'Van Genç Vizyon' referandum için alana indi

Van’da kendilerine ‘Genç Vizyon’ adlı veren bir grup genç, 16 Nisan’da yapılacak referandum oylamasında “evet” veya “hayır” oylarının ne anlama geldiği hakkında vatandaşları bilgilendirmek için alana indi.

Van Haberleri 29.03.2017 16:11:22 0
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 29.03.2017 16:11

Van-Şişli Öğretmenevinde gerçekleştirilen toplantıya Van eski milletvekili Kayhan Türkmenoğlu’nun yanı sıra Avukat Cahit Tatlı ve Adem Yıldırım ile çok sayıda genç katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Kayhan Türkmenoğlu, referandumun Türkiye ve bölge için önemine değindi. Türkiye’nin geleceğinin bu anayasadan çıkacak olan ‘evet’ sonucuna bağlı olduğuna vurgu yapan Türkmenoğlu, “Referandumun sonucunu belirleyecek olan özellikle gençlerimizdir. Gençlerimizin verecekleri ‘evet’ veya ‘hayır’ oylarının anlamını iyi bilmeleri gerekir. Ben bu kapsamda böyle bir toplantıyı organize eden Van Genç Vizyon ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.
Avukat Cahit Tatlı ve Adem Yıldırım’ın birer konuşma yaptığı toplantının ardından, bir açıklamada bulunan Van Genç Vizyon Medya Sorumlusu Öznur Sönmez ise, “Bu toplantının icrasının sebebi, öncelikle referandum ile ilgili bilgi sahibi olmak için tanzim edildi. 16 Nisan’da vereceğimiz ‘evet’ veya ‘hayır’ oyunun ne anlama geldiğini, niçin ‘evet’ veya ‘hayır’ dediğimizi daha iyi anlamak, bilgi sahibi olmak için böyle bir toplantı düzenledik. Özellikle kararsız olan arkadaşlarımız, burada edindikleri veya edinecek bilgilerle daha kararlı ve bilgili bir şekilde sandıklara gidip oylarını kullanmış olacaklar. Umarım faydalı olmuştur” şeklinde konuştu.

 

Sönmez, gençlerin edindikleri bilgilerin ardından mahalle mahalle gezip vatandaşlara ‘evet’ veya ‘hayır’ oylarının ne anlama geldiğini anlatacaklarını söyledi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Erkan Sözeri dönemi


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk affedildi


Van Spor

ÜNİLİG Muay Thai Türkiye Şampiyonası’nda BEÜ zirvede


Van Spor

Elazığ’da 9 bin öğrenciye yetenek taraması yapılacak


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi öğrencilerinden Türkiye şampiyonasında başarı


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi sona erdi


Van Spor

Erzurum GSİM’den ‘Fırsatları eşitliyoruz’ projesi


Van Spor

Elazığ’da geleneksel ezgilerle büyük rekabet


Van Spor

Oltu’da 6 köprülük dev yatırım hayata geçiyor


Van Spor

Hakkari’de Vatan Tepesi’ne zorlu kış tırmanışı


Van Spor

Oltulu taekwondocular Erzurum’dan madalyayla döndü


Van Spor

Kovancılarspor, Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi


Van Spor

12 Bingölspor, seyircisiz maçta rakibini 7-1 mağlup etti


Van Spor

Bulanık Kopspor evinde kazandı


Van Spor

Erzincan 1. Amatör Küme’de yeni sezon heyecanı başladı


Van Spor

Türkiye şampiyonu Erzincan’dan


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Karacabey Belediyespor: 2


Van Spor

Erzurumspor FK - Adana Demirspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 7 - Adana Demirspor: 0


Van Spor

Malatya’da okul sporları tırmanış yarışmaları tamamlandı


Van Spor

Tekmanlı minik eskrimcilerden başarılı sonuçlar


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ