Van'da seyahat acenteleri destek bekliyor

Koronavirüs salgını nedeniyle zor günler geçiren seyahat acenteleri destek bekliyor. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Van Şube Başkanı Cevdet Özgökçe, mağduriyetlerinin giderilmesi ve turizm sektöründe yaşanan sorunlara dikkat

Van Haberleri 30.06.2020 01:32:03 0
Van'da seyahat acenteleri destek bekliyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 30.06.2020 01:32

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Van Şube Başkanı Cevdet Özgökçe, koronavirüs salgınının küresel ticaret  ve dünya ekonomisini de ciddi şekilde etkilediğini belirterek, seyahat acentelerinin destek beklediğini söyledi. Başkan Özgökçe, özellikle turizm endüstrisi, koronavirüs salgınından en çok etkilenen sektörlerin başında geldiğine dikkat çekti.

“BU SÜREÇ İLE İLGİLİ ÇOK CİDDİ SIKINTILAR YAŞADIK”
Konuyla ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulunan TÜRSAB Van Şube Başkanı Cevdet Özgökçe, “Pandemi sürecinden sonra bizler yaklaşık olarak 3 ay ofislerimizi kapattık. Turizmciler, oteller, yeme-içme sektörü gibi bütün paydaşlar iş yerlerini kapattılar. Salgının boyutu zaten gözler önünde. Bu süreç ile ilgili çok ciddi sıkıntılar yaşadık ve hala yaşamaya devam ediyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı sadece cirosu 500 bin ve üzerinde olan esnafa 50 bin TL kredi desteği verdi. Bunun için birçok zorlukla karşılaşıyoruz. Doğu Anadolu Bölgesinde şuanda bu ciroyu yakalayabilen 4 firma var. Geri kalan firmalarımız maalesef bu cironun çok çok altında iş yapıyorlar. Çok ciddi sıkıntı çeken esnaflarımız var. Bütün Türkiye’de bu süreç böyle işliyor. Bizlerde ülke ekonomisine %55-60 dolayında destek sunuyoruz. Yaşadığımız sorunlarla ilgili sesimizin duyulmasını istedik ve sosyal medyada bir çalışma başlattık” diye konuştu.

“ESNAFIMIZIN DURUMU İÇLER ACISI”
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile TÜRSAB Başkanı Firuz Barbaros Bağlıkaya arasında yaşanan sürtüşmenin de kendilerini etkilediğini belirten Başkan Özgökçe, “Turizmciler olarak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile TÜRSAB Başkanı Firuz Barbaros Bağlıkaya arasında yaşanan süreç bizlere de yansıdı. Kültür Turizm Bakanlığı, turizm sektörüne sahip çıkmadı. İşlerimiz yeni yeni açılmaya başladı fakat bütün sektör kan ağlıyor. Çok kötü bir süreçten geçiyoruz. Esnafımızın durumu gerçekten içler acısı. Birçok işletme iş yerlerini açamadı. Turizm sektörü olarak sosyal medyada bir çalışmanın içerisindeyiz. Sesimizin duyulması için bir kampanya başlattık. Odamıza kayıtlı olan bütün esnaflarımız çok ciddi sıkıntılar yaşıyor” dedi.

“TURİZM ESNAFIMA EL ATILMASI GEREKİYOR”
Gözle görülen bir sektör olduklarını söyleyen Başkan Özgökçe, “Turizm sektörü yabana atılacak bir sektör değil. Çünkü ülke ekonomisine direkt etki eden bir sektördür. Hükümetin esnafımıza geri ödemesiz hibe destekleri vermesi gerekiyor. Uzun vadeli faizsiz kredi desteği vermesi lazım, esnafın ayakta kalabilmesi için bunlar şart. Ciddi anlamda turizm esnafına el atılması gerekiyor. Yatırım işletmeleri kolay paralara kurulmuyor. Bugün bir Elite World veya bir Hilton Otelini kurmak kolay değil. Bu tür işletmeleri açmak için ciddi sermaye gerekiyor. Bu tür işletmeler bu süreçte kredilerini ödeyemedi. Bunun için hükümetin bizim sektörümüze el atması lazım. Uzun vadeli faizsiz krediler verilmelidir. Kısa çalışma ödeneğinde de ciddi anlamda sıkıntılar yaşadık. Personelimizin çoğu bundan faydalanamadı. Şartlarımız uymasına rağmen destek alamadık. Şuan önümüzü göremiyoruz. İşlerimiz ciddi anlamda düştü. Vatandaşlarda çekingen davranıyor. Talep şuan çok az. Uçuşlarda da %20 bir talep var” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 
 

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ