Van'da 6. Geleneksel Organik Karakovan Bal Kesimi etkinliği

Van'da her yıl düzenlediği karakovan bal hasadı ile tüm bal severleri bir araya toplayan Şifa Bal Firması, bu yıl da 6. Geleneksel Organik Karakovan Bal Kesimi etkinliği düzenledi.

Van Haberleri 11.10.2020 16:18:02 0
Van'da 6. Geleneksel Organik Karakovan Bal Kesimi etkinliği
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.10.2020 16:18

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van’ın Çatak ilçesine bağlı Konalga Köyü’nde yetiştirdiği doğal balı düzenlenen etkinlikle davetlilere sunan Şifa Bal, bu yılda 6. Geleneksel Organik Karakovan Bal Kesimi etkinliği düzenledi.

İpekyolu İlçesi Vali Mithat Bey Mahallesi'nde Ömer Akbulak'ın kendi evinin bahçesinde düzenlenen ‘6. Geleneksel Organik Karakovan Bal Kesimi Etkinliği’ne Van İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş, Van Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Abidin Göksoy, AFAD Müdürü Osman Uçar, Van Terziler Konfeksiyoncular Kunduracılar Giyim Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Çetin Karaduman, Şifa Bal Firması Sahibi Ömer Akbuluk ve çok sayıda davetli katıldı.

“İLİMİZ ARICILIKTA BELLİ BİR POTANSİYELE SAHİPTİR”

Şifa Bal 6. Geleneksel Organik Karakovan Bal Kesimi etkinliğinde konuşan Van İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş, “Geleneksel olarak düzenlenen 6’ncı bal şenliği kapsamında hakiki karakovan balının hasılatını gerçekleştiriyoruz. İlimiz arıcılıkta giderek artan bir değere sahiptir. Marka değerini artırmak amacıyla gerekli çalışmalar yaparak, hakiki karakovan balını tanıtarak, Van balının güzelliğini herkese tattırmaya çalışıyoruz. İlimiz arıcılıkta belli bir potansiyele sahiptir. Ülke arıcılığının yaklaşık %2’sine kadar üretimi ilimiz karşılamaktadır. Bu işle iştigal eden 705 çiftçimiz vardır. 15 bine yakında sepet karakovan işletmeleri mevcuttur. Bu kapsamda ballarımızın değerlerini arttırıp, eğitimlerini yaparak ve pandemi sürecinde balın bu hastalıkta bağışıklık sistemini ne kadar güçlendirdiğini bilinmesiyle çok rağbet görmektedir. Bu çalışmaları yapan üreticilerimize teşekkür ediyorum. Van balının diğer ülkelere gitmesi içinde gerekli çalışmalarımız devam ediyor. Marka değerini artırıp, markalaşan ve ülke dışına da ihracat eden üreticilerimiz var. Van balı Türkiye’nin her tarafına dağılıyor. Floramız çok uygun olduğu için dışarıdan da yoğun bir talep gelmektedir” diye konuştu.

“ÜRETİCİLERE ÖRNEK OLMAKTAN GURUR DUYUYORUZ”

Şifa Bal Sahibi Ömer Akbuluk ise, “2020 ilkel sepet karakovan bal kesimine hoş geldiniz. Bölgemizin gelirleri başında gelen, Türkiye'nin her bölgesinde sevilerek yenen zirai ilaç sanayi artığı kimyasal artığı olmayan, şekersiz bitki florası zengin, yüksek rakımlı 2800 metre bölgede siz misafir ve müşterilerimize doğal bal üretmekten, diğer üreticilere örnek olmaktan gurur duyuyoruz. Balımız her şeyden önce şifa prolin değerinin yüksek olmasından dolayı antioksidan özelliği nedeniyle bal severler tarafından tercih sebebi olduğu için müşterilerimize kaliteli bal yedirtmekten ve en iyi balı üretmek için elimizden gelenin en iyisini yapmak için gayret göstermekteyiz. Pandemi döneminde bal, polen, arı sütü, propolis, perga arı ekmeğinin vücut direncini, bağışıklığı artırdığı için arı ürünlerinin değeri daha da artmaktadır. Biz sadece ekmek paramız için arıcılık yapmıyoruz. Arıcılık yaparken tarım hayvancılık yapan insanlarımıza dolaylı olarak destek oluyoruz. Zor şartlarda gerçek bal üreten biz ve üreticilere bal sevenlere hayırlı olsun. Balın başkenti Van’dan davetimize gelen misafirlerimize balımızı alarak tüketen değerli müşterimize cani gönülden teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Van Terziler Konfeksiyoncular Kunduracılar Giyim Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Çetin Karaduman ise, hasılatın hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Bal kesimi etkinliği yapılan ikramlarla sona erdi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ