Van Cumhuriyet Başsavcısı Dönmez, Van Gölü’ndeki çalışmaları inceledi

VAN CUMHURİYET BAŞSAVCISI OĞUZHAN DÖNMEZ, VAN GÖLÜ’NDEKİ ÇARPANAK ADASI AÇIKLARINDA 106.5 METRE DERİNLİKTE TESPİT EDİLEN VE İÇERİSİNDE GÖÇMEN BULUNAN TEKNEDEN CESETLERİN ÇIKARILMASI İÇİN YAPILAN ÇALIŞMALARI İNCELEDİ.

Van Haberleri 9.07.2020 15:35:31 0
Van Cumhuriyet Başsavcısı Dönmez, Van Gölü’ndeki çalışmaları inceledi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.07.2020 15:35

Van Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Van Gölü’ndeki Çarpanak Adası açıklarında 106.5 metre derinlikte tespit edilen ve içerisinde göçmen bulunan tekneden cesetlerin çıkarılması için yapılan çalışmaları inceledi.

Gevaş ilçesine bağlı Altınsaç Mahallesi’nde 27 Haziran günü saat 22.00 sıralarında kendi tekneleriyle Van Gölü’ne açılan Sedat ve Medeni Akbaş için yapılan kayıp başvurusunun ardından Medeni Akbaş, 28 Haziran günü saat 23.00 sıralarında Tuşba ilçesi Çitören Mahallesi yakınlarında bulunarak jandarma ekiplerine teslim edilmişti. Tutuklanan Medeni Akbaş’ın verdiği bilgiler üzerine içerisinde Sedat Akbaş ile göçmenlerin bulunduğu kayıp tekneyi arama çalışmaları dün sonuç vermişti. Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait “Birinci Sınıf Dalgıç” özel ihtisaslı Sualtı Arama Kurtarma (SAK) Timi tarafından 14.30 sularında 106.5 metre derinlikte ROW cihazıyla tespit edilen tekne için yürütülen çalışmalar devam ediyor.

Van Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez de güvenlik kuvvetleri tarafından yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Görevlilerden bilgiler alan Başsavcı Dönmez, soruşturmanın hassasiyetle yürütülmesi gerektiği yönünde kolluk kuvvetlerine talimat verdi.

“Her türlü ihtimali değerlendiriyoruz”

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Başsavcı Dönmez, cenazeleri çıkarmak için çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini belirterek, “İl Jandarma Komutanlığımız, Deniz Kuvvetleri Komutanlığımız ve liman başkanlığımızın desteğiyle çalışmalar yoğun bir şekilde hassasiyetle devam ediyor. Gelişmeler oldukça bilgilendirme yapacağız. Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait ROW cihazları var. Her türlü ihtimali değerlendiriyoruz. Bizler de çalışmaları yerinde inceledik. Gerekirse teknenin üstü açılarak cenazelerin çıkarılması noktasında her ihtimali değerlendirerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

"Cenaze sayısında maalesef netlik yok"

Batan teknedeki cenaze sayısında bir netlik olmadığını da dile getiren Başsavcı Dönmez, “Şu an soruşturma devam ediyor. Bu anlamda bizzat olay bölgesine geldik. Arkadaşlarımıza destek olmak ve çalışmaları yerinde izlemek amacıyla buraya geldik. Cenaze sayısında maalesef netlik yok.

İfadeler çelişkili ve farklı sayılar veriliyor. Şu süreçte sayıyı telaffuz etmek hukuki anlamda doğru olmaz diye düşünüyorum. Tekneyi ve bazı cenazeleri de gördük. Arkadaşlarımız çalışmaya devam ediyor” şeklinde konuştu.

Bir süre çalışmaları takip eden Dönmez, daha sonra il merkezine döndü.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ünilig kış oyunlarında Atatürk Üniversitesi rüzgârı


Van Spor

Rize’de çifte şampiyonluk: Oltulu Erhan Şahin Azerbaycan yolcusu


Van Spor

Oltu’da yeni öğretmenevinin temelleri açılıyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, Diyarbekir Spor’u ağırlayacak


Van Spor

Ata sporu cirit Erzincan’da yaşatılıyor


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri dönemi


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk affedildi


Van Spor

ÜNİLİG Muay Thai Türkiye Şampiyonası’nda BEÜ zirvede


Van Spor

Elazığ’da 9 bin öğrenciye yetenek taraması yapılacak


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi öğrencilerinden Türkiye şampiyonasında başarı


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi sona erdi


Van Spor

Erzurum GSİM’den ‘Fırsatları eşitliyoruz’ projesi


Van Spor

Elazığ’da geleneksel ezgilerle büyük rekabet


Van Spor

Oltu’da 6 köprülük dev yatırım hayata geçiyor


Van Spor

Hakkari’de Vatan Tepesi’ne zorlu kış tırmanışı


Van Spor

Oltulu taekwondocular Erzurum’dan madalyayla döndü


Van Spor

Kovancılarspor, Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi


Van Spor

12 Bingölspor, seyircisiz maçta rakibini 7-1 mağlup etti


Van Spor

Bulanık Kopspor evinde kazandı


Van Spor

Erzincan 1. Amatör Küme’de yeni sezon heyecanı başladı


Van Spor

Türkiye şampiyonu Erzincan’dan


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ