Van Büyükşehir Belediyesinden sıkı denetim

Van Büyükşehir Belediyesi, hazır beton, mermer, söve ve briket üreticilerini sıkı takibe alıyor.

Van Büyükşehir 10.05.2017 12:39:00 0
Van Büyükşehir Belediyesinden sıkı denetim
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.05.2017 12:39

Van’ın görüntü kirliliğinden arındırılması için Van Büyükşehir Belediyesi çalışmalarına devam ediyor. Genel Sekreter Yardımcısı Salih Allahverdi başkanlığında Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, Fen İşleri Daire Başkanlığı, Ulaşım Daire Başkanlığı, İmar Daire Başkanlığı, Deprem ve Risk Daire Başkanlığı, Zabıta Daire Başkanlığından yetkililerin katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda kent genelinde faaliyet gösteren hazır beton santrallerine ait mikserlerin neden olduğu çevre kirliliği ve trafik ihlalleri konuşuldu. İhlalleri gerçekleştiren işletmelere tebligat yapılarak uyarılmasının ardından tekrarı olması halinde ceza verilmesine karar verildi.

 

Toplantıda, ayrıca başta hazır beton santralleri olmak üzere mermer, söve ve briket üretimi yapan işletmelerin iş yeri açma ruhsatlarının ve çalışma izinlerinin gözden geçirilerek denetlenmesi gibi başlıklar ele alındı. Toplantıda beton mikserlerinin şehir içinde neden olduğu sıkıntılara değinen Genel Sekreter Yardımcısı Salih Allahverdi, işletmelere tedbirleri almaları için 15 gün süre tanıyacaklarını ve bu süre sonunda cezai yaptırım uygulayacaklarını açıkladı. Tanrıverdi, “Mikserler şehir içinde hız sınırlarına riayet etmeyerek her an bir kazaya davetiye çıkarıyorlar. Trafikte karışıklığa neden olan bu araçlar, büyük bir risk oluşturuyor. Hareket halinde iken araçlarından taşan beton ve hafriyat artığı yollarımızı ve çevreyi kirletiyor. Ayrıca çoğu araç şoförü betonu döktükten sonra kalan hafriyat artığını gelişi güzel bir şekilde çevreye döküyor” dedi.

 

Kent yaşayanlarının çevreye zarar veren bir araçla karşılaştıklarında belediye ekiplerine haber vermelerini isteyen Allahverdi, “Beton mikserleri şehir içinde belli bir hız sınırını aşmayacak. Beton mikserleri trafiğin yoğun olduğu saatlerde özellikle ana arterlerden uzak duracak. Beton dökmek için en uygun saatler seçilecek. Beton mikserleri araçlarında sızıntıya sebep olan noktaları izole ederek yol veya çevreye saçılan hafriyat artıklarına son verecek. İnşaata beton döküm işlemi gerçekleştiren mikser aracının kazanında kalan artıklar, şehrin herhangi bir noktasına gelişi güzel dökülmeyecek, dökenler cezalandırılacak. Ruhsatsız yapılara asla beton dökülmeyecek. Ruhsatsız inşaatlara beton veren firmalar cezalandırılacak” diye konuştu.
Mermer, söve ve briket üretimi yapan tesislerin de denetimden geçirileceğini belirten Allahverdi, sözlerini şöyle sürdürdü:
“İlk etapta hepsinin ruhsat ve çalışma belgeleri kontrol edilecek. Ruhsatsız olan tesisler mühürlenecek. Eksiği olan işletmeler uyarılarak gerekli şartları yerine getirmeleri istenecek. Bu sayede mantar gibi her gün yenileri türeyen kaçak işletmelerinde önüne geçilecek.”

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

Elazığspor maçında Batman Petrolspor’a seyirci yasağı


Van Spor

Mehmet Kırık, sporda başarının adı oldu


Van Spor

Iğdır FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK 4 - Hatayspor: 2


Van Spor

Çakmur; "Yeni stat projesi hız kesmeden sürüyor"


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Aslan evinde hata yapmadı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ