Van Büyükşehir Belediyesinden sıkı denetim

Van Büyükşehir Belediyesi, hazır beton, mermer, söve ve briket üreticilerini sıkı takibe alıyor.

Van Büyükşehir 10.05.2017 12:39:00 0
Van Büyükşehir Belediyesinden sıkı denetim
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.05.2017 12:39

Van’ın görüntü kirliliğinden arındırılması için Van Büyükşehir Belediyesi çalışmalarına devam ediyor. Genel Sekreter Yardımcısı Salih Allahverdi başkanlığında Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, Fen İşleri Daire Başkanlığı, Ulaşım Daire Başkanlığı, İmar Daire Başkanlığı, Deprem ve Risk Daire Başkanlığı, Zabıta Daire Başkanlığından yetkililerin katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda kent genelinde faaliyet gösteren hazır beton santrallerine ait mikserlerin neden olduğu çevre kirliliği ve trafik ihlalleri konuşuldu. İhlalleri gerçekleştiren işletmelere tebligat yapılarak uyarılmasının ardından tekrarı olması halinde ceza verilmesine karar verildi.

 

Toplantıda, ayrıca başta hazır beton santralleri olmak üzere mermer, söve ve briket üretimi yapan işletmelerin iş yeri açma ruhsatlarının ve çalışma izinlerinin gözden geçirilerek denetlenmesi gibi başlıklar ele alındı. Toplantıda beton mikserlerinin şehir içinde neden olduğu sıkıntılara değinen Genel Sekreter Yardımcısı Salih Allahverdi, işletmelere tedbirleri almaları için 15 gün süre tanıyacaklarını ve bu süre sonunda cezai yaptırım uygulayacaklarını açıkladı. Tanrıverdi, “Mikserler şehir içinde hız sınırlarına riayet etmeyerek her an bir kazaya davetiye çıkarıyorlar. Trafikte karışıklığa neden olan bu araçlar, büyük bir risk oluşturuyor. Hareket halinde iken araçlarından taşan beton ve hafriyat artığı yollarımızı ve çevreyi kirletiyor. Ayrıca çoğu araç şoförü betonu döktükten sonra kalan hafriyat artığını gelişi güzel bir şekilde çevreye döküyor” dedi.

 

Kent yaşayanlarının çevreye zarar veren bir araçla karşılaştıklarında belediye ekiplerine haber vermelerini isteyen Allahverdi, “Beton mikserleri şehir içinde belli bir hız sınırını aşmayacak. Beton mikserleri trafiğin yoğun olduğu saatlerde özellikle ana arterlerden uzak duracak. Beton dökmek için en uygun saatler seçilecek. Beton mikserleri araçlarında sızıntıya sebep olan noktaları izole ederek yol veya çevreye saçılan hafriyat artıklarına son verecek. İnşaata beton döküm işlemi gerçekleştiren mikser aracının kazanında kalan artıklar, şehrin herhangi bir noktasına gelişi güzel dökülmeyecek, dökenler cezalandırılacak. Ruhsatsız yapılara asla beton dökülmeyecek. Ruhsatsız inşaatlara beton veren firmalar cezalandırılacak” diye konuştu.
Mermer, söve ve briket üretimi yapan tesislerin de denetimden geçirileceğini belirten Allahverdi, sözlerini şöyle sürdürdü:
“İlk etapta hepsinin ruhsat ve çalışma belgeleri kontrol edilecek. Ruhsatsız olan tesisler mühürlenecek. Eksiği olan işletmeler uyarılarak gerekli şartları yerine getirmeleri istenecek. Bu sayede mantar gibi her gün yenileri türeyen kaçak işletmelerinde önüne geçilecek.”

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ