Van Bölge Hastanesi Köprülü Kavşağı 29 Ekim'de hizmete başladı

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde Karayolları tarafından yapılan köprülü kavşak, Van Valisi Mehmet Emin Bilmez ’in katılımıyla hizmete açıldı.

Van Haberleri 30.10.2019 00:17:17 0
Van Bölge Hastanesi Köprülü Kavşağı 29 Ekim'de hizmete başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 30.10.2019 00:17

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Hizmete açılan köprülü kavşakların ulaşımı bir nebze olsun rahatlatacağını, ancak Van Çevre Yolu’nun yapımının geciktirilmesinin ulaşımı olumsuz etkilediğini vurgulayan Vali Bilmez, kavşağın yapımının zamanında bitirilmesinden dolayı Doğu Şirketler Grubu’na da teşekkür etti.

Köprülü kavşağın açılış programına; Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’in yanı sıra; Ak Parti Milletvekili İrfan Kartal, Van İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Karayolları 11. Bölge Müdürü Hasan Ali Arslan, Van Ticaret Borsası Başkanı Naif Süer, bazı dernek başkanları, işadamları ve vatandaşlar katıldı.

RESMİ AÇILIŞ DAHA SONRA YAPILACAK
Van’da üçüncü köprülü kavşak hizmete girdi. İpekyolu üzerinde bulunan Kale Kavşağı ve Terzioğlu Kavşağı’nın ardından Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi önündeki köprülü kavşak hizmete girdi.
Van Valisi Bilmez ’in katıldığı açılışın, resmi açılış olmadığı, resmi açılışın ise Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan’ın katılımıyla daha sonra yapılacağı belirtildi.

Köprülü kavşağın hastane önünde yapılmasının önemine değinen Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, “Yüklenici firmamız zamanında bu işi bitirdi. Kendisine teşekkür ediyoruz. Estetik ve mimari açıdan çok güzel bir kavşak inşa edildi. Hastanenin ulaşımı açısından da büyük bir avantaj sağlayacak” dedi.

“ÇEVRE YOLUNUN YAPILMASINA ENGEL OLANLARI VAN HALKINA ŞİKAYET EDECEĞİZ”
Söz konusu kavşakların faydalı olduğunu, ancak ulaşım sorununun tam manasıyla çözülmesi için Van Çevre Yolu’nun bir an önce bitirilmesi gerektiğini söyleyen Vali Bilmez, “Bu kavşakların yapılması elbette çok faydalı. Ancak ulaşım tam manasıyla rahatlaması için Van Çevre Yolu’nun yapılıp bitirilmesi gerekiyor. Bildiğiniz gibi çevre yolu 2011 yılında ihaleye girmiş. Burada 18. Madde uygulaması yapıldığı için, güzergâh üzerinde arsası olan vatandaşlar sürekli mahkemeye vermiş ve bu davalardan dolayı çevre yolu bir türlü yapılamamıştır. En son vatandaşlarımızın talepleri, imar planı uygulaması ile büyük oranda karşılandı. Parselasyon planları birinci etap askıya çıktı. İkinci ve üçüncü etaplar da yakın sürede askıya çıkar. Öyle tahmin ediyorum ki yılbaşına doğru süreç biter. Ulaştırma Bakanlığı’mız da bu yolu öncelikli planlar arasına aldı. Bir kısmı ihale edilmiş, ama büyük kısmı yeniden ihale edilecek. Hukuki engel çıkmazsa çevre yolu kısa süre içinde yapılır. Van Çevre Yolu 350 milyonluk bir iş. Eğer o yapılırsa bu kentin ulaşımı rahatlayacak. Çevre yolu gecikirse, birçok iş gecikir. Çünkü yeni sebze hali ve başka projeler de bu yola bağlıdır. Bu yolu bir daha durdurmaya çalışırlarsa, o kişileri Van halkına şikâyet edeceğiz. Van’da bir kısım çevreler sürekli ‘Devlet niçin çevre yolunu yapmıyor?’ propagandasını yürütüyor. Oysa devlet inanın bu yolu yapmak için gayret gösteriyor. Ancak birileri açtığı davalarla bu yolun yapılmasını engelliyor. Bunun iyi bilinmesini istiyoruz” diye konuştu.

“VANLILAR BU TÜR PROJELERE SAHİP ÇIKMALI”
Van halkının bu tür projelere sahip çıkmasını isteyen Vali Bilmez, kavşağın hayırlı uğurlu olmasını istedi. Yüklenici firmaya da teşekkür eden Vali Bilmez, “Yüklenici firmamız zamanında bu işi bitirdi. Zahir Beye de teşekkür ediyoruz. Örneğin şu anda yeni Defterdarlık binamız birkaç müteahhit değiştiği için hala bitirilemedi. Şimdi Emniyet Müdürlüğü binasını da yapıyorlar, inşallah o da kısa süre içinde bitecek. Ben bir kez daha böyle projelerin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Resmi açılışın daha sonra yapılacağını hatırlatan Vali Bilmez, “Resmi açılışımızı inşallah daha sonra Ulaştırma Bakanımızın katılımıyla yapacağız” ifadelerini kullandı.

Daha sonra yoldan geçen sürücülere çiçek takdim edildi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ