VAHATUDER’den Van-Trabzon uçak seferlerine destek

Van Gölü Havzası Turizm Derneği (VAHATUDER) Başkanı Abdullah Tunçdemir, 4 Ocak’ta başlayacak olan Van-Trabzon uçak seferlerinin hem turizm hem de ticaret anlamında ilin ekonomisine katkı sunacağını söyledi.

Van Haberleri 3.01.2022 14:04:34 0
VAHATUDER’den Van-Trabzon uçak seferlerine destek
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.01.2022 14:04

Van Gölü Havzası Turizm Derneği (VAHATUDER) Başkanı Abdullah Tunçdemir, 4 Ocak’ta başlayacak olan Van-Trabzon uçak seferlerinin hem turizm hem de ticaret anlamında ilin ekonomisine katkı sunacağını söyledi.

Türk Hava Yollarının markası AnadoluJet, Van ile Trabzon arasında karşılıklı uçuşlara 4 Ocak’tan itibaren başlayacak. Van ve Trabzon arasındaki karşılıklı uçuşlar haftanın 2 günü, salı ve perşembe icra edilecek. Seferler, Van Ferit Melen Havalimanı’ndan saat 09.55’te, Trabzon Havalimanı’ndan ise saat 11.45’te düzenlenecek. Van-Trabzon arasında karşılıklı gerçekleşecek olan uçuşların kentin turizmi açısından önemli olduğunu belirten VAHATUDER Başkanı Abdullah Tunçdemir, herkesin bu uçuşlara destek çıkması gerektiğini söyledi. Van-Trabzon uçak seferlerinin hem turizm hem de ekonomi olmak üzere iki önemli faydasının olacağını dile getiren Tunçdemir, “İstanbul, nasıl dünyanın bir transit geçiş noktası ise Van’da bu bölgenin geçiş noktası haline gelecektir. Çünkü Van Gölü havzasındaki Ağrı, Bitlis, Hakkari, Iğdır, Muş illerin yanı sıra İran, Ermenistan, Kuzey Irak, Azerbaycan ve Nahçıvan’daki insanlar, turizm ve iş amaçlı Van’a gelip, buradan Trabzon’a gidip gelebilecek. Trabzon‘da gemi ticareti var, çok büyük kömür ticareti var. Rusya ile olan ihracatlar var. Hepsi o limanlarda oluyor. Dolayısıyla yurt içi ve yurt dışındaki ticaret adamları burada ciddi bir şekilde ticaret sirkülasyonu gerçekleştirecek. Ticaret gelişecek, turizm gelişecek. Oraya gelen Araplar, oradan buraya gelecek, İranlılar da oraya gidebilecekler. Biz İran’dan niye korkalım ki? Biz İranlıya zorla Trabzon’a gitme diyebilir miyiz? İranlı Antalya’ya, İstanbul’a, İzmir’e nasıl gidiyor? Adam program çerçevesinde her ay her hafta Van’a gelirim, altı ayda bir ya da yılda bir Antalya’ya, İstanbul’a giderim diyor. Bu da aynı” dedi.

Van’ın ulaşım açısından önemli bir il olduğunun altını çizen Tunçdemir, “Ankara, İstanbul, İzmir, Adana ve Antalya’nın yanında 6 hat olarak Trabzon’a uçak seferleri olacak. Bundan daha güzel bir şey var mı? Bir ilin turizminin gelişmesi alt yapı ile olur, ulaşım ile olur. Bizde karayolu, havayolu, denizyolu ve demiryolu var. Bizdeki imkanlar o kadar çok ve bu imkanları daha da çoğaltmamız lazım. Ben bir turizmci olarak, bir tur operatörü olarak ve VAHATUDER Başkanı olarak, bölgesel uçuşları destekliyor, bu uçuşların ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Herkesin bu uçuşlara destek vermesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Tunçdemir, “Bizler bu uçuşların iptal olmaması için sahip çıkalım. Bu uçuşların herkese faydası olacak. Van hem iş hem de turizm noktası olacak. Bu uçuşların aynısını Gaziantep’e, de Kayseri’ye de bırakalım. 81 ilde şuanda havaalanı var. Bundan sonraki süreç, bölgesel kısa uçuşlardır. Ben bu noktada ilkini gerçekleştirdiği için Anadolujet’e teşekkür ediyorum. Bunun arkasının da geleceğine inanıyorum. İptal olması halinde Van zarar görecek. Biz İran pazarını korumak istiyorsak; o zaman kendimize çekidüzen verecek, altyapımızı güçlendireceğiz. İranlıların veya başka turistlerin ilimizde kalması için onlara daha kaliteli hizmet sunacağız. Antalya, İstanbul’daki imkanları sunacağız” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ