Tuşba’da, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ etkinliği

Van’ın Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Cinsiyetler Arası Adaleti Şiar Edinen Bir Dinin Mensupları Olduklarını Belirterek, “kadın Ve Erkeğin Karşılıklı Hakkaniyet İçinde Yeryüzünü Birlikte İmar Edeceğine İnandiğimiz Gün Ya?

Van Haberleri 8.03.2020 10:54:42 0
Tuşba’da, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ etkinliği
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.03.2020 10:54

Van’ın Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, cinsiyetler arası adaleti şiar edinen bir dinin mensupları olduklarını belirterek, “Kadın ve erkeğin karşılıklı hakkaniyet içinde yeryüzünü birlikte imar edeceğine inandığımız gün yaşanan kadın cinayetleri de son bulur” dedi.

Tuşba Belediyesi ile Van İl Müftülüğü, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ dolayısıyla düzenlediği ‘Geçmişten Günümüze Kadın ve Toplum’ konulu konferans Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığında yapıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Din Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut tarafından verilen konferansa, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman’ın yanı sıra Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’in eşi Meral Bilmez, AK Parti Tuşba İlçe Başkanı Mehmet Nuri Başdinç, Van İl Müftü Yardımcısı Melike Seyitoğlu, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Hava Duran, Tuşba İlçe Kadın Kolları Başkanı Hacer Sevgin Altın, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman’ın eşi Aygül Akman ile çok sayıda kadın katıldı.

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardında Ulu Cami Müezzin Kayyımının Kur’an-ı Kerim tilavetleri ile başlayan konferansta, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman bir açılış konuşması yaptı. Bahçesaray ilçemizdeki çığ felaketi, Başkale ilçemizdeki deprem ile vatan ve bayrak için görevi başında iken şehit olan güvenlik güçlerine Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve yakınlarına başsağlığı dileyerek konuşmasına başlayan Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, “Başta İdlib, çığ ve deprem şehitlerimizin anne ve eşlerini saygıyla selamlar, 8 Mart Kadınlar Günü’nü tebrik ederim” dedi.

Geçmişte kadına yönelik şiddetin birçok alanda yer aldığını, töre cinayetlerinin ülke gündemine oturduğu, kızların eğitim hakkının kısıtlandığı günlere çok şahitlik ettiklerini belirten Başkan Akman, demokratik ve ileri bir toplum için kadının güçlendirilmesi, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk gibi alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan faydalanabiliyor olmalarının büyük önem arz ettiğini belirterek, “Bunu gören AK Parti hükümetlerimiz, her geçen gün kadın-erkek eşitliği, kadın haklarının korunması, kadına karşı şiddetin önlenmesi ve kadınların istihdamıyla ilgili önemli yasal düzenlemelere imza atmıştır” diye konuştu.

Günümüzde manevi ve ahlaki değerlerin erozyona uğradığını müşahede ettiklerini de vurgulayan Başkan Akman, “Aile içinde sevgi, saygı ve özellikle fedakarlığın sekteye uğradığı, kadın cinayetlerin işlendiği, yuvaların yıkıldığına şahit oluyoruz. Hükümetimizin yaptığı birçok yasal düzenleme ve tedbirlere rağmen aile kurumumuzun yara aldığını üzülerek gözlemlemekteyiz. Biz, kadın ve erkeğin bir bütünün iki eşit yarısı olduğuna inanan bir gelenekten geliyoruz. Cinsiyetler arası adaleti şiar edinen bir dinin mensupları olarak kadın ve erkeğin karşılıklı hakkaniyet içinde yeryüzünü birlikte imar edeceğine inandığımız gün bu cinayetler de son bulur” şeklinde konuştu.

Van İl Müftü Yardımcısı Melike Seyitoğlu’nun da bir selamlama konuşması yaptıktan sonra Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Din Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut’un ‘Geçmişten Günümüze Kadın ve Toplum’ konusuyla gündeme ışık tutan konferansına geçildi. Tarihten kadın şahsiyetlerden örnekler vererek günümüzdeki kadın algısının anlaşılması ve İslam’ın kadınlara verdiği değer üzerinde duran Akbulut, Kur’an-ı Kerim ve siyerde yer alan, özellikle eşine yani peygamberimize destek olması noktasında Hazreti Hatice, firavunun sarayındaki bütün varlık ve imkânları reddeden Hazreti Musa’yı yetiştiren Firavunun karısı Hazreti Asiye’yi, Peygamberimizin kızı Fatıma’ya olan ilgi ve muhabbetini, kendisini mescide adayan Hazreti Meryem gibi insanlığa örnek olan kadınların bu örnekliğini dinleyicilere aktardı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Kastamonuspor: 2


Van Spor

Serikspor'da Finansal Kriz Patladı! Sergey Yuran; "Para Almıyoruz, Ayrılmak Zorunda Kalacağım"


Van Spor

Trabzonspor, 131 Hafta Sonra Tarihi Bir Seriye Ulaştı: Süper Lig'de 4 Maç 4 Galibiyet!


Van Spor

Galatasaray, 10 Kişi Kalan Göztepe'yi Zorlu Mücadelede 2-1 Mağlup Etti! Osimhen ve Sara Golleriyle Farkı Yarattı


Van Spor

Bandırmaspor, 45 Dakika 9 Kişi Mücadele Ettiği Maçta Esenler Erokspor'u Sahanda Göndermedi


Van Spor

RAMS Başakşehir Antalyaspor'u 4-0 Mağlup Etti: 5 Maçlık Galibiyetsizlik Serisi Sona Erdi!


Van Spor

Kars 36 Spor: 3 Bulanık Kop Spor: 0


Van Spor

Elazığ’da binin üzerinde karate sporcusu, Milli Takım’a seçilmek için ter döküyor


Van Spor

Hakkârili Bedirhan Durğun Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Fırtına seriye bağladı! Evinde Eyüpspor'u rahat geçti


Van Spor

Bölgesel Amatör Lig: Bitlis 1916 Futbol SK: 2 - Dersim Spor: 0


Van Spor

Nesine 2. Lig: Yeni Malatyaspor: 0 - 1461 Trabzon FK: 4


Van Spor

Bingöl’de 750 öğrenciye forma desteği


Van Spor

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Galibiyeti çok özlemiştik"


Van Spor

51 İlden bin 200 sporcu Elazığ’da karate için buluştu


Van Spor

TFF 3. Lig: Yeşilyurtspor: 0 - Kahramanmaraşspor: 2


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Ümraniyespor: 0


Van Spor

Korkut’ta atletizm antrenmanları sürüyor


Van Spor

Mehmet Akif Ortaokulu ilçe şampiyonu oldu


Van Spor

Kars 36 Spor’da hedef 3 puan


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ