Tuşba Müftülüğünden ‘Gençlik Haftası’ etkinliği

VAN’IN TUŞBA İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ GENÇLİK KOORDİNATÖRÜ TUBA AKKUŞ VE DİYANET VAKFI İYİLİK ELÇİSİ ÖMER AKDOĞAN, KORONA VİRÜSÜ SALGINI NEDENİYLE DIŞARI ÇIKAMAYAN GENÇLERİ GENÇLİK HAFTASI’NDA YALNIZ BIRAKMADI.

Van Haberleri 19.05.2020 09:24:41 0
Tuşba Müftülüğünden ‘Gençlik Haftası’ etkinliği
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 19.05.2020 09:24

Van’ın Tuşba İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Tuba Akkuş ve Diyanet Vakfı iyilik elçisi Ömer Akdoğan, korona virüsü salgını nedeniyle dışarı çıkamayan gençleri Gençlik Haftası’nda yalnız bırakmadı.

Hafta münasebetiyle sosyal mesafeyi koruyarak gençleri evlerinde ziyaret eden Tuba Akkuş ve Ömer Akdoğan, gençlere Türk bayrağı ve Diyanet yayınlarından kitaplar hediye etti. Açıklamalarda bulunan Tuşba İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Üniversite Camii Kur’an Kursu Öğreticisi Tuba Akkuş, “Allah Resulü (s.a.v) gençlere çok değer verirdi. Başkanımızın da buyurduğu gibi, ‘Peygamber Efendimize Mekke’de zor zamanlarda inananların büyük bir çoğunluğunun gençlerden oluştuğunu, bu bizim için çok önemli bir referanstır. Hazreti Ali, Musap b. Umeyr, Erkam b. Ebi’lErkam, Muaz b. Cebel ve daha pek çok sahabe 20 yaşın altındaki gençlerden oluşuyordu. Peygamberimiz ahlak devrimini bu gençlerle yaptı.’ Bizde bu zor günlerde evden çıkamayan gençlerimizin morallerini yükseltmek için onları evlerinde ziyaret ettik. Gençlerimizin morallerinin iyi olması bizi sevindirdi. Gençler bize ‘Kendi iyiliğimiz ve büyüklerimizin iyiliği için evde kalmamızı isteyen Cumhurbaşkanımızdır. Ne zaman hayat normale döner ve Cumhurbaşkanımız uygun görürse, o zaman bizde dışarı çıkarız’ diyerek rabia işareti yapıp Cumhurbaşkanımıza ve Diyanet İşleri Başkanımıza selamlarımızı ilettiler” dedi.

Tuşba Diyanet Vakfı iyilik elçisi Hacı Ali Camii İmam Hatibi Ömer Akdoğan da; “Gençlere hayat normale dönünce ilk iş onlarla halı sahada futbol oynama sözü verdim. Genç kardeşlerimizin gözlerinde geleceğe umutla baktıklarını gördüm. Ayrıca bizden desteğini esirgemeyen Mahalle Muhtarımız Feyat Karakoç’a da teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Rüzgarı Esti


Van Spor

Erzurumlu Akademisyen Doç. Dr. İrfan Kurudirek Avrupa Herkes İçin Spor Birliği Başkanı Seçildi


Van Spor

Hakkarili sporculardan büyük başarı


Van Spor

24Erzincanspor Altınordu’yu 2-0 mağlup etti


Van Spor

Yüksekova’da "Kayaklı Koşu Barış ve Kardeşlik 1. Etap yarışması" heyecanı


Van Spor

Yeşilyurtspor sahasında Bingöl’ü ağırlıyor


Van Spor

Badminton’da Erzincan rüzgârı: 3 şampiyonluk, 1 ikincilik


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Doğu Anadolu Bölge Şampiyonası başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 5 - MKE Ankaragücü: 0


Van Spor

Kayakla Oryantiringde Milli Takım Seçmeleri Refahiye’de yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe, Kadıköy'de Aston Villa'ya Geçildi! UEFA Avrupa Ligi'nde Kritik Maçı Kaybetti


Van Spor

Anderson Talisca'ya Brezilya'dan İki Büyük Talip! Corinthians ve Gremio, Yıldızlı Futbolcu İçin Harekete Geçti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ