Tuşba Belediyesi’nin ‘yaz spor kursları’ devam edecek

Van Merkez Tuşba Belediyesi’nin, Çeşitli Branşlardan Ücretsiz Olarak Açmış Olduğu Yaz Spor Kursları Okullar Açıldıktan Sonra Da Devam Edecek.

Van Haberleri 5.09.2019 13:15:52 0
Tuşba Belediyesi’nin ‘yaz spor kursları’ devam edecek
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.09.2019 13:15

Van merkez Tuşba Belediyesi’nin, çeşitli branşlardan ücretsiz olarak açmış olduğu yaz spor kursları okullar açıldıktan sonra da devam edecek.

Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün, Tuşba Kaymakamlığı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile birlikte Haziran ayında okulların tatile olmasıyla birlikte çocukların zamanlarını kötü alışkanlıklardan uzak ve verimli bir şekilde geçirmeleri için açmış olduğu kurslar devam edecek. Kendi tesisleri olan başta Soner İdil Spor Kompleksi ile diğer modern spor tesislerinde ücretsiz olarak futbol ve masa tenisi branşlarında açmış olduğu yaz spor kursların yaklaşık 1 ay daha sürecek.

Yüzlerce çocuğun hem tatil hem de spor yapma imkânını bir arada bulduğunu söyleyen Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, belediye olarak bu yıl da açmış olduğumuz yaz spor okulunda 12-15 ve 15-19 yaş gruplarına yönelik futbol ve masa tenisi branşlarında eğitim verdiklerini söyledi. Açmış oldukları kurslara katılan çocukların belediyeye ait modern tesislerde spor yapma imkânı bulduklarını ifade eden Başkan Akman, “Tuşba Belediyesi olarak çocukları kötü alışkanlıklardan uzaklaştırarak, spora yönlendirmek ve çocuklara sporu sevdirmek amacıyla yaz spor kurslarımızı hayata geçirdik” dedi.

Verilen kursların tamamen ücretsiz olduğunu dile getiren Başkan Akman, spor alışkanlığının küçük yaşlarda kazandırılmasının büyük önem taşıdığını söyledi. Başkan Akman, “Okulların tatile girmesiyle birlikte Tuşba’da yüzlerce çocuğumuz spor okulumuza kayıt yaptı. Kurslarımızdan en fazla ilgi gören futbol ve masa tenisi branşlarından oldu. Geleceğimiz olan çocuklarımızın spora yönelmesi ve herhangi bir spor branşına yeteneği olan gençlerin bu yönde kendini geliştirerek ilerlemesi son derece önemlidir” diye konuştu.

Kurslara katılımın oldukça yoğun olduğunu ve bunun da kendilerini memnun ettiğini dile getiren Başkan Akman, Tuşba Belediyesi olarak gençlerin ve çocukların geleceğine dair ellerindeki imkânları doğrultusunda her zaman destek olmaya çalıştıklarını vurguladı. Başkan Akman, “Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzün okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte açmış olduğu yaz spor kurslarına katılan yüzlerce gencimiz ve çocuğumuz, kötü alışkanlıklardan uzak sağlıklı bir ortamda hem spor yapma imkânı buldular hem de arkadaşları ile birlikte sağlıklı bir şekilde güzel vakit geçirdiler. Okulların açılacak olmasına rağmen çocuklarımız, okul dışında kalan zamanlarında tesislere gelerek eğitimlerine yaklaşık bir ay daha devam edecekler. 2019-2020 eğitim-öğretim yılının; tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize ‘hayırlar getirmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Anderson Talisca'ya Brezilya'dan İki Büyük Talip! Corinthians ve Gremio, Yıldızlı Futbolcu İçin Harekete Geçti


Van Spor

Youssef En-Nesyri, Juventus'a Transfer Oldu! İtalyan Devinden Fenerbahçe'ye 5 Milyon Euro Teklif


Van Spor

Elazığ Atatürk Stadyumu karla kaplandı


Van Spor

BEÜ’den Kick Boks Türkiye şampiyonluğu


Van Spor

BEÜ’de kros takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Uçan Türklerden önemli başarı


Van Spor

Iğdır FK, İbrahim Üzülmez ile yollarını ayırdı


Van Spor

Yusuf Demirtaş boccede Türkiye ikincisi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi’ne "Spor dostu kampüs" sertifikası aldı


Van Spor

Elazığlı boksör Buse Özgür, WAKO Kick Boks Avrupa Kupası’nda


Van Spor

Hakkarili sporcular Erzurum’dan 22 madalyayla döndü


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sakaryaspor: 0


Van Spor

Elazığspor yoğun kar yağışı altında çalıştı


Van Spor

Adem Çağlayan: "Hayatımda hiçbir zaman bahis oynamadım"


Van Spor

Snowbike Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası sona erdi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sportif başarılarını ulusal arenada sürdürüyor


Van Spor

Hakkari Gücü: 5 - Gaziantep ALG Spor: 0


Van Spor

24Erzincanspor’dan mağlubiyetler sonrası kamuoyu açıklaması


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ