Tuşba Belediyesinin ’Mavi Bayraklı’ plajında sezon açıldı

Van’ın Tuşba Belediyesinin Bölgeye Kazandırdığı İlk Ve Tek ‘mavi Bayraklı’ Mollakasım Halk Plajı, Havaların Isinmasiyla Halk Tarafından Doldu Taştı.

Van Haberleri 1.07.2019 12:55:00 0
Tuşba Belediyesinin ’Mavi Bayraklı’ plajında sezon açıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.07.2019 12:55

Van’ın Tuşba Belediyesinin bölgeye kazandırdığı ilk ve tek ‘Mavi Bayraklı’ Mollakasım Halk Plajı, havaların ısınmasıyla halk tarafından doldu taştı.

Tuşba Belediyesinin girişimleri sonucu, deniz suyu analizleri, plajı kullananların memnuniyeti, su sporları ve yüzme alanının ayrılması, acil durum planı, çevre yönetimi ve engelliler için olanakları içeren kriterleriyle Mavi Bayrak ödülü Türkiye’de ilk kez denizlerin kıyı şeridinin dışında ‘Mollakasım Halk Plajı’na verilmişti. Geçen hafta başında itibaren hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesiyle birlikte Vanlılar kendini Van Gölü sahiline attı ve böylece de göl sezonunu açmış oldu.

Göle giren vatandaşların mağdur olmaması ve plajın bulunduğu sahilde olası su kazalarını önlemek amacıyla cankurtaran da tüm teçhizatıyla plajlardaki yerlerini aldı. Yapılan hazırlıkları bizzat yerinde inceleyen ve vatandaşlarla sohbet ederek, görüş ve önerilerini alan Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, cankurtaranın haftanın yedi günü 10.00 -18.00 saatleri arasında hizmet verildiğini söyledi. Başkan Akman, Türkiye’de bir ilk olan Mavi Bayraklı Halk Plajı sayesinde Van halkının yanı sıra çevre illerden de gelen vatandaşların ailesi ile nezih bir ortamda yüzme imkânı bulduğu nadir yerlerden biri olduğunu söyledi. Bu hizmetlerin tümünün halkın daha iyi imkânlarda tatil yapmaları için yapıldığını dile getiren Başkan Akman, “Ancak halkımızdan da beklentimiz, gerek güneşlenmeleri için kendilerine ücretsiz olarak verilen şezlong ve şemsiyeler ile gerekse alanda bulunan kamelyalarla araç ve gereçlerin kendi mallarıymış gibi kullanmalarıdır. Bu araç ve gereçler kendileri için buraya bırakılmış. Ne kadar düzenli kullanırlarsa o kadar uzun süre kullanırlar” dedi.

Hem denize girme hem de piknik yapma imkânı bulunan Türkiye’deki nadir halk plajlarından biri olan Mollakasım Mavi Bayraklı Halk Plajına gelen vatandaşlarla da sohbet ederek görüş ve önerilerini alan Başkan Akman, vatandaşlara bir halk plajının daha müjdesini verdi. Ayanıs Mahallesi Van Gölü sahilinde kamuya ait bir alanın daha ağaçlandırma çalışmasını tamamladıklarını ifade eden Başkan Akman, “Ayanıs Mahallemizin sahilinde ilkbahar aylarında ağaçlandırma çalışmasını tamamladığımız kamuya ait alanın zemin düzeltme ve dolgu işlemlerini belediyemizin imkânları ile yapımına başladık. İnşallah bunu da tamamlayarak halkımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ