Tuşba Belediyesi’nden ücretsiz YKS hazırlık kursu

Van’ın merkez Tuşba Belediyesi, ‘Eğitime Destek’ programı kapsamında lise mezunlarına yönelik ücretsiz Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlık kursu açıyor.

Van Haberleri 14.09.2021 11:34:05 0
Tuşba Belediyesi’nden ücretsiz YKS hazırlık kursu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 14.09.2021 11:34

Van’ın merkez Tuşba Belediyesi, ‘Eğitime Destek’ programı kapsamında lise mezunlarına yönelik ücretsiz Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlık kursu açıyor.

Tuşba Belediyesi, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü destekli açacağı YKS Kursu ile liseden mezun olmuş öğrencileri üniversiteye hazırlık sürecinde bir araya getiriyor. YKS Kursu, Kalecik Toplum Yaşam Merkezi’nde akıllı tahta gibi son teknolojilerin kullanılarak oluşturulan sınıflarda hafta içi 5 gün boyunca belirlenecek haftalık ders programı çerçevesinde branş öğretmenler tarafından verilecek. Tuşba Belediyesi tarafından kaynak desteği sağlanacak olan öğrenciler, düzenli olarak gerçekleştirilecek deneme sınavları ile kendilerini ölçme imkanı da bulacak. Uygulamalı test çözme teknikleri ile desteklenecek olan eğitimlerde sınav sonuçlarını ise öğretmenlerin danışmanlığında bire bir değerlendirilerek analiz edileceği kaydedildi.

Covid-19 önlemleri çerçevesinde gerekli tedbirlerin alındığı sınıflarda temizlik ve sosyal mesafe kuralına uygun olarak verilecek olan YKS Kursuna katılmak isteyen lise mezunlarının 17 Eylül 2021 Cuma Günü mesai bitimine kadar Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü ile Kalecik Toplum Yaşam Merkezi’ne başvurarak kayıt yapabilecekleri vurgulandı. Üniversite hazırlık sürecinde yoğun eğitim temposunun yanı sıra öğrencilere yıl boyunca rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin de verileceği kaydedildi. Sınavın ardından tercih günlerinde ise branş öğretmenleri ve rehberlik servisinden oluşan tercih komisyonu, öğrenci ve ailelerle görüşerek en doğru tercihi yapmaları adına çalışmalar gerçekleştireceği ifade edildi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ