Tuşba Belediyesinden KDV denetimi

Van’ın Tuşba Belediyesi ekipleri, temel gıda ürünlerinde Katma Değer Vergisi’nin yüzde 8’den yüzde 1’e indirilmesinin ardından bakkal ve marketlerde denetim gerçekleştirdi.

Van Haberleri 15.02.2022 13:36:58 0
Tuşba Belediyesinden KDV denetimi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 15.02.2022 13:36

Van’ın Tuşba Belediyesi ekipleri, temel gıda ürünlerinde Katma Değer Vergisi’nin yüzde 8’den yüzde 1’e indirilmesinin ardından bakkal ve marketlerde denetim gerçekleştirdi.

Temel gıda maddelerinde Katma Değer Vergisi’nin (KDV) yüzde 8’den yüzde 1’e düşürülmesi ile birlikte Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman’ın talimatları ile belediye ekipleri sahaya indi. İlçe genelinde gıda ürünü satan işletmeleri tek tek denetleyen ekipler, tüm etiketleri ve fiyatları denetimden geçirdi. Vatandaşların almış oldukları ürünlerin kasada Katma Değer Vergisi oranının yüzde 1 olarak kesilip kesilmediğini denetleyen ekipler, ayrıca raftaki fiyatların kasadaki fiyatlara uyup uymadığını da tek tek kontrol etti.

Denetime bizzat ekiplerle katılan Tuşba Belediye Başkan Yardımcısı Necati Yertürk, Resmî Gazete’de yayımlanan KDV oranının düşürülmesinin ardından Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman’ın talimatı ile sahaya çıktıklarını ifade ederek, “İlçe halkımızın oluşabilecek mağduriyetlerinin önüne geçebilmek adına raf etiket fiyatı ile kasa etiket fiyatının uyup uymadığı ve KDV indiriminin yansıtılıp yansıtılmadığını konusunda denetimlerimize hız kazandırdık. Bundan sonraki süreçlerde de belli periyotlarda denetimlerimiz devam edecektir” dedi.

“Tuşba’da fahiş fiyata geçit yok”

Tuşba’da KDV indirimi ile birlikte yapılan denetimlerin dışında ekipler ilçe genelindeki marketlerde fahiş fiyat uygulaması ve stokçuluk gibi sorunların önüne geçmek için de denetimlerini sürdürdüğünü belirten Yertürk, “Gıda ürünleri satan işletmelerde sürekli olarak incelemeler yapan ekiplerimiz, fiyat ve etiket farklılıklarında gerekli işlemleri yapıyor. Başkanımız Salih Akman’ın hassasiyet ile takip ettiği konulardan birisi olan fahiş fiyat ile mücadelede, Tuşba Belediyesinin denetimleri aralıksız sürüyor” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ