Tarihi Van Kalesi’nde ‘sağlıklı yaşam’ yürüyüşü

Van’ın İpekyolu Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü organizasyonunda Dünya Yürüyüş Günü nedeniyle Van Kalesi’nde ‘Sağlıklı Yaşam ve Farkındalık Yürüyüşü’ gerçekleştirildi.

Van Haberleri 4.10.2021 12:32:00 0
Tarihi Van Kalesi’nde ‘sağlıklı yaşam’ yürüyüşü
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.10.2021 12:32

Van’ın İpekyolu Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü organizasyonunda Dünya Yürüyüş Günü nedeniyle Van Kalesi’nde ‘Sağlıklı Yaşam ve Farkındalık Yürüyüşü’ gerçekleştirildi.

Her yıl 3-4 Ekim tarihlerinde ülke çapında düzenlenen ‘Dünya Yürüyüş Günü’ etkinlikleri bu yıl Van’da İpekyolu Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü organizasyonunda gerçekleştirildi. Katılımcıların Van Müzesi gezisi sonrasında Van Kalesi zirvesine yapılan yürüyüşe, 7’den 70’e kalabalık bir grup katıldı. Van Kalesi yerleşkesinde toplanan vatandaşlar, müze gezisi sonrası sağlıklı yaşam yürüyüşünün startını verdi.

Fazla kilo ya da aşırı kilo kaybının ve bunların oluşturacağı hastalıkları önlemek ve sağlıklı bir yaşam için sporun insan yaşamı üzerinde önemli olduğunu belirten İpekyolu Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Celal Güneş, toplumda farkındalık oluşturmak için böyle bir organizasyonu gerçekleştirdiklerini belirti. Van’da spora erişemeyen vatandaşlara sporun her vatandaşın hakkı olduğu düşüncesi ve sosyal devletin yerel tezahürü olan sosyal belediyecilik düsturuyla etkinlik düzenlediklerini ifade eden Güneş, sporu şehrin kültürü haline getirme gayretlerinin yeni projelerle ivme kazanarak devam edeceğini kaydetti. Güneş, “Organizasyonun yapılmasından dolayı İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın’a, tüm katılımcılara ve mesai arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi.

Yoğun katılımın olduğu yürüyüş, Van Kalesi zirvesinde türküler eşliğinde halaylar çekilerek sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

Yaygın beldesine sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapılacak


Van Spor

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ