Şemsettin Bozkurt’an Van’ın sorunları içim ‘çözüm platformu’ önerisi

‘Bu kentin sorunlarını vekalet verdiklerimizi yapamıyorsa kendi göbeğimizi kendimiz keselim’ diyen VOSİAD Başkanı Şemsettin Bozkurt, stadyum gibi önemli sorunların çözümü için platform önerisini sundu. 

Van Haberleri 20.09.2019 00:02:35 0
Şemsettin Bozkurt’an Van’ın sorunları içim ‘çözüm platformu’ önerisi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 20.09.2019 00:02

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Her platformda Van’ın sorunlarını çözüm önerileriyle dile getiren VOSİAD Başkanı Şemsettin Bozkurt, Van’ın en önemli sorunlarından birisi olan stadyum problemini sosyal medyada yeniden gündeme getirdi. Stadyum sorunun ne merkezi hükümetin ne de yerel yönetimin el atmadığını vurgulayan Bozkurt, bunum için bir platform kurulmasını önerdi. 
 
‘KENDİ GÖBEĞİMİZİ KENDİMİZ KESELİM’
Sosyal medyada tüm sanayici ve iş çevrelerine seslenen Bozkurt, “ İlimizin kangrenleşmiş sorunlarından bir tanesi olan Stadyum meselesi ne yazık ki hala bir çözüme kavuşturulmuş değil. Gerek merkezi hükümet gerek ilgili bakanlıklar bu konuda mesafe alamamışlardır. Ben buradan tüm Sanayici, tüccar, esnaf ve iş insanlarına çağrıda bulunuyorum. Buyrun bir araya gelelim çoklu ortaklık maharetiyle yap-işlet-devret modeliyle ilimize yakışır bir stadyum inşa edelim. Bu stadyumu yalnız futbol organizasyonları için değil birçok sosyal, kültürel ve sportif organizasyonlara mahir kılalım. Bu kentin sorunlarını vekalet verdiklerimiz yapamıyorsa kendi göbeğimizi kendimiz keselim” şeklinde konuştu. 
 
‘BU KENTİN KADERİNİ BU KNETİN İNSANI ÇİZECEK’
Sosyal medyada yaptığı bu çağrının geniş bir yankı uyandırdığını ifade eden Bozkurt, kendisine çok sayıda destek telefonu geldiğini ifade etti. Tüm Vanlıların kent için kenetlenmeye çağıran Bozkurt, “Stadyum önerimizi yaptıktan sonra dün akşamdan beri yoğun bir şekilde telefonla arayan mimar, mühendis, müteahhit, iş insanı, kalıpçı, duvarcı, sıvacı, boyacı birbirinden kıymetli dostlar oldu. Bu kentin kaderini bu kent insanının çizeceğine yürekten inanıyorum. Tüm hemşerilerimi kent için kenetlenmeye çağırıyorum. Gelin bir platform etrafında şeffaf bir şekilde kentin ihtiyaçlarını bir ödev olarak önümüze koyalım” dedi.
 
KENT İÇİN BİRLİK ÇAĞRISI
Yap işlet devret modeline benzer bir model sunan ve herkesin elini taşın altına koymaya davet eden Bozkurt, “Bu kente kendi yatırımını kendisinin yapmasını kendisinin işletmesini en önemli ödev olarak ortaya koyuyoruz. Bu ağır taşın altına elini atacak herkesi kucaklamaya bu kent hazırdır. Eğer yeterli manevi desteği bulursak önümüzdeki süreçte biraraya gelip tüm görüş ve önerileri tartışıp sonuçta bir platform üzerinden stadyum dahil tüm yapılabilecekleri önümüze koymak istiyoruz. Hiç kimseden bir bağış veya hibe beklentimiz söz konusu değildir. Kendi paramızla kendimiz yapıp kendimiz işleteceğiz tüm bunları platforma gönüllü katılan dostlarla gerçekleştirmeyi planlıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ