PKK'nın şehit ettiği Muştu kabri başında anıldı

Van’ın Özalp ilçesinde PKK terör örgütü tarafından şehit edilen AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu, şahadetinin birinci yılında mezarı başında anıldı.

Van Haberleri 9.10.2017 13:22:52 0
PKK
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.10.2017 13:22

VAN (İHA) – Van’ın Özalp ilçesinde PKK terör örgütü tarafından şehit edilen AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu, şahadetinin birinci yılında mezarı başında anıldı.


Geçen yıl evinde şehit edilen Aydın Muştu, şahadetinin birinci yılında Mollahasan Mahallesi’ndeki mezarı başında anıldı. Anma törenine Muştu’nu ailesi, Özalp Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ferhat Vardar, AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, İlçe Müftüsü Nihat Koç ve ilçe halkı katıldı. Mezarı başında okunan Yasin Şerif ve duaların artından Mollahasan Mahallesi’nde bulunan evine geçen davetliler, aile fertleriyle bir süre görüştü.
Burada bir açıklama yapan İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Vardar, “Üzücü bir olaydı. İnşallah bundan sonra üzücü haberlerle karşılaşmayız. Rabim hiçbir terör örgütüne fırsat vermesin. Devletimizi, milletimizi güçlü kılsın. Zaten bunu yapanların çoğu etkisiz hale getirilmiştir. Devletimiz hiçbir terörist kalmayana kadar bu mücadeleye devam edecektir ve Allah’ın izni ile devletimiz ve milletimiz sonunda muzaffer çıkacaktır. Geleceğimiz parlak ve güzel olacak. İnşallah bundan sonra hiçbir insanımız şehit olmaz. Allah Aydın Muştu’nun mekânını cennet etsin. Tekrar başınız sağ olsun” dedi.


İl Başkanı Zahir Soğanda ise, Aydın Muştu’nun karşılık beklemeden yıllarca mücadele ettiğini belirterek, “Bu mücadelesi ülkemizin birlik ve beraberliği içindi. Huzur istiyordu bu memleket için, refah istiyordu, başka istediği bir şey yoktu. İstiyordu ki kanla, gözyaşıyla anılmasın, istiyordu ki bu memleketin çocukları okusun, istiyordu ki bu memleketin insanı huzur bulsun. Fakat memleketin huzurunu istemeyen emperyalist güçlerin maşası olan terör örgütleri maalesef yine kan kustular. Aydın Muştu geçen sene kahpece, adice, haince evinde gece yarısı çocuklarının gözü önünde şehit edildi. Allah rahmet eylesin” diye konuştu.


Daha sonra İmam Şafii Camii’nde verilen mevlit ile anma töreni son buldu.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Avrupa Kış Sporları Haftası etkinlikleri Hakkâri’de düzenlendi


Van Spor

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ