Milletvekili Karaduman’dan, Bakan Karaismailoğlu’na ‘Güzeldere Tüneli’ sorusu

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Güzeldere Tüneli’yle ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına önerge verdi.

Van Haberleri 8.02.2021 16:23:44 0
Milletvekili Karaduman’dan, Bakan Karaismailoğlu’na ‘Güzeldere Tüneli’ sorusu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.02.2021 16:23

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Güzeldere Tüneli’yle ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına önerge verdi.

Açıklamalarda bulunan Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, “Van-Hakkâri karayolu üzerinde yapımı devam eden Güzeldere Tüneli’ne geçtiğimiz aylarda bir ziyaret gerçekleştirmiş ve tünel yapımının 2022 yılına kadar tamamlanacağını açıklamıştınız. Halk arasında ‘32 Viraj’ olarak bilinen Güzeldere Geçidi, sık sık trafik kazalarıyla gündeme gelmektedir. Oraya yapılacak tünelin kazaları önlemesi ve ulaşımı kolaylaştırması açısından hayati öneme sahip olduğu ortadadır. Bölgede geçtiğimiz gün yaşanan bir trafik kazasında 3 kişi hayatını kaybetmiş, 7 kişi de yaralanmıştı. Yapımına 2013 yılında başlanan tünelin 2019 yılında bitirilmesi hedefleniyordu ancak gelinen noktada tünelin yapımı halen tamamlanmış değil. Devam eden inşaatın seyri, tünelin açıkladığınız tarihte bitirilmesinin zor olduğuna işaret etmektedir. Bu bağlamda; yapımına 2013 yılında başlanılan Güzeldere Tüneli’nde yüklenici firma/firmalar, inşaatın tamamlanması için hangi tarihi taahhüt etmişlerdir? Tünelin yapımı için başlangıçtan günümüze kadar toplamda ne kadar ödenek ayrılmıştır? Bakanlığınız inşaatı denetliyor mu? Yüklenici firmalardan kaynaklı gecikme için firmalara yönelik yasal süreç işletiliyor mu? Yüklenici firmalardan kaynaklı sorunlar için firmalara hangi yaptırımlar uygulanmaktadır? Bugüne kadar Güzeldere Tüneli’nin yapımını üstlenen herhangi bir firmaya cezai yaptırım uygulanmış mıdır? Ödenek ayrılmadığı için inşaatın bir süredir durmuş olduğu iddiaları doğru mudur?” sorularını yöneltti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

Battalgazi’de 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi


Van Spor

ETÜ ağır sıklette rakip tanımadı


Van Spor

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

Atatürk Üniversitesi boks takımı, Türkiye şampiyonasından madalyalarla döndü


Van Spor

ETÜ spor kulübü Hemsball Türkiye şampiyonasından çifte kupayla döndü


Van Spor

Ciritte final müsabakalarının iptaline tepki


Van Spor

Iğdır FK - Erzurumspor FK maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Hakkari Zap Spor: 1


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Erzurumspor FK: 1


Van Spor

Binlerce gence dokunan proje: Değer Erzincan sahada


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ