Milletvekili Abdulahat Arvas, Erciş sanayisi “Ortak Kullanım Atölyesi” ile dönüşecek

AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Erciş Küçük Sanayi Sitesinde kurulacak olan “Ortak Kullanım Atölyesi”nin bütçesi 3 milyon Euro olduğunu söyledi.

Van Haberleri 9.08.2021 16:10:26 0
Milletvekili Abdulahat Arvas, Erciş sanayisi “Ortak Kullanım Atölyesi” ile  dönüşecek
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.08.2021 16:10

AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Erciş Küçük Sanayi Sitesinde kurulacak olan “Ortak Kullanım Atölyesi”nin bütçesi 3 milyon Euro olduğunu söyledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının koordinasyonunda açıklanmış olan Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında, Erciş Küçük Sanayi Sitesinde “Ortak Kullanım Atölyesi” kurulması önceki yıllarda kabul edilmişti. DAKA marifetiyle teklif edilen ortak kullanım atölyeleri projesi aynı zamanda Bitlis ve Muş illerinde uygulanacağını ifade eden Arvas, "Milletvekilleri olarak Bakanlıkta takipçisi olduğumuz söz konusu proje toplamda 9,3 milyon Euro bütçeli olup, Erciş için bu rakam 3 milyon Euro’dur. Ortak Kullanım Atölyesi projesi ile ilgili yer tahsisleri yapıldı. İnşallah kısa zaman içinde inşaatlarına başlanacak ve hizmete açılacaklardır. Erciş Küçük Sanayi Sitemizde bulunan esnafların ortak kullanımına açılacak bu proje ile finans kaynağı sorunu yaşayan küçük işletmelerimize büyük imkanlar sunulacak, yüksek bütçeli teknolojiye sahip ekipmanlara kolaylıkla erişim fırsatı sağlanacaktır. Bunlarla birlikte işletmelerin üretim maliyetlerinin düşürülmesi, rekabet güçlerinin arttırılması ve karlılık oranlarının arttırılması amaçlanmaktadır. Proje kapsamında üretime verilen desteğin yanında, üreticilere satış, pazarlama, dış ticaret ve teknik konularda da destekler verilecektir. Dolayısıyla beşerî sermayede güçlenecektir” dedi.

Ortak Kullanım Atölyesi projesi ile şüphesiz Erciş sanayi altyapısı yeni bir ivme kazanarak daha da gelişeceğini ifade eden Arvas, “Bölgemizin ihtiyaç duyduğu teknolojik altyapı ve nitelikli eleman tedariki ile üretim mutlaka dönüşecektir. Projenin tamamlanması ile birlikte çevre ilçelerde özellikle metal, ahşap ve otomotiv sektöründe faaliyet gösteren işletmelerde ile üniversitemizin ilgili bölümlerinde ve meslek liselerinde okuyan öğrenciler de söz konusu atölyelerden faydalanabilecektir. Ortak kullanım atölyesi projesi ile işletmelerimize ihtiyaç duydukları yüksek teknolojiye sahip makine ve ekipmanlarda çalışma ve kullanma imkânı verilmiş olacaktır. Kobilerin ve sanayi esnafımızın yüksek teknoloji ile donatılmış makine ve ekipmanlardan maksimum şekilde faydalanacaklarına ve daha çok üreteceklerine inancım tamdır. Projenin kabul edilmesi dolayısıyla tekrar Sanayi ve Teknoloji Bakanımıza, hazırlanması safhası ve takibinde emek veren Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı ve Erciş Küçük Sanayi Sitesi yönetimine gayretlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Bu vesile ile kentimize üreterek katma değer sağlayan bütün üreticilerimize işlerinde bereket diliyor, projenin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ