Milletvekili Abdulahat Arvas, Erciş sanayisi “Ortak Kullanım Atölyesi” ile dönüşecek

AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Erciş Küçük Sanayi Sitesinde kurulacak olan “Ortak Kullanım Atölyesi”nin bütçesi 3 milyon Euro olduğunu söyledi.

Van Haberleri 9.08.2021 16:10:26 0
Milletvekili Abdulahat Arvas, Erciş sanayisi “Ortak Kullanım Atölyesi” ile  dönüşecek
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.08.2021 16:10

AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Erciş Küçük Sanayi Sitesinde kurulacak olan “Ortak Kullanım Atölyesi”nin bütçesi 3 milyon Euro olduğunu söyledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının koordinasyonunda açıklanmış olan Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında, Erciş Küçük Sanayi Sitesinde “Ortak Kullanım Atölyesi” kurulması önceki yıllarda kabul edilmişti. DAKA marifetiyle teklif edilen ortak kullanım atölyeleri projesi aynı zamanda Bitlis ve Muş illerinde uygulanacağını ifade eden Arvas, "Milletvekilleri olarak Bakanlıkta takipçisi olduğumuz söz konusu proje toplamda 9,3 milyon Euro bütçeli olup, Erciş için bu rakam 3 milyon Euro’dur. Ortak Kullanım Atölyesi projesi ile ilgili yer tahsisleri yapıldı. İnşallah kısa zaman içinde inşaatlarına başlanacak ve hizmete açılacaklardır. Erciş Küçük Sanayi Sitemizde bulunan esnafların ortak kullanımına açılacak bu proje ile finans kaynağı sorunu yaşayan küçük işletmelerimize büyük imkanlar sunulacak, yüksek bütçeli teknolojiye sahip ekipmanlara kolaylıkla erişim fırsatı sağlanacaktır. Bunlarla birlikte işletmelerin üretim maliyetlerinin düşürülmesi, rekabet güçlerinin arttırılması ve karlılık oranlarının arttırılması amaçlanmaktadır. Proje kapsamında üretime verilen desteğin yanında, üreticilere satış, pazarlama, dış ticaret ve teknik konularda da destekler verilecektir. Dolayısıyla beşerî sermayede güçlenecektir” dedi.

Ortak Kullanım Atölyesi projesi ile şüphesiz Erciş sanayi altyapısı yeni bir ivme kazanarak daha da gelişeceğini ifade eden Arvas, “Bölgemizin ihtiyaç duyduğu teknolojik altyapı ve nitelikli eleman tedariki ile üretim mutlaka dönüşecektir. Projenin tamamlanması ile birlikte çevre ilçelerde özellikle metal, ahşap ve otomotiv sektöründe faaliyet gösteren işletmelerde ile üniversitemizin ilgili bölümlerinde ve meslek liselerinde okuyan öğrenciler de söz konusu atölyelerden faydalanabilecektir. Ortak kullanım atölyesi projesi ile işletmelerimize ihtiyaç duydukları yüksek teknolojiye sahip makine ve ekipmanlarda çalışma ve kullanma imkânı verilmiş olacaktır. Kobilerin ve sanayi esnafımızın yüksek teknoloji ile donatılmış makine ve ekipmanlardan maksimum şekilde faydalanacaklarına ve daha çok üreteceklerine inancım tamdır. Projenin kabul edilmesi dolayısıyla tekrar Sanayi ve Teknoloji Bakanımıza, hazırlanması safhası ve takibinde emek veren Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı ve Erciş Küçük Sanayi Sitesi yönetimine gayretlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Bu vesile ile kentimize üreterek katma değer sağlayan bütün üreticilerimize işlerinde bereket diliyor, projenin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ