Mahalleliden fidanlık sahili temizliği

Van'ın Eminpaşa Mahallesinde İkamet Eden Bir Grup Gönüllü Mahalleli, Sınırları İçinde Bulunan Fidanlık Sahil Kıyısında Temizlik Kampanyası Gerçekleştirdi

Van Haberleri 26.08.2019 17:16:10 0
Mahalleliden fidanlık sahili temizliği
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 26.08.2019 17:16

Van’ın Eminpaşa Mahallesinde ikamet eden bir grup gönüllü mahalleli, sınırları içinde bulunan fidanlık sahil kıyısında temizlik kampanyası gerçekleştirdi.

Bundan bir süre önce sosyal medyada Fidanlık Mahallesi sahilinin içler acısı durumunun paylaşımında bulunulmasıyla harekete geçen sosyal duyarlılığı yüksek bir grup mahalleli, bir araya gelip "Fidanlık Sahili Aktivisleri" adıyla bir oluşum oluşturdular. “Van Gölü nefesimizdir koruyalım” sloganının gerekliliğinin bir parçası olan sahilleri kirli görüntüden kurtarmayı amaçlayarak hareket eden grup Fidanlık sahili temizlik etkinliğini gerçekleştirdi. 20’den fazla kişinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte 60 battal boy çöp torbası doldurularak sahil kıyısı kirli görünümünden kurtarılarak temizlendi. Konuyla ilgili açıklama yapan aktivistlerden Ali Ramazan Güler, “Cennet Van’ımızın en özel ve en güzide değeri. 1700 rakıma sahip olduğumuz Van Gölü’dür. Ne acıdır ki bu güzelim değerin farkında olmayı bırakın bile bile bu değeri yok etmenin çabasını sergileyip Van Gölü’müzün ölümünü gözümüz kör bir şekilde izlemekte, kulağımız sağır bir şekilde ölüm çığlığını duymayıp sessiz kalmaktayız. İşin daha da vahimi ve kötü tarafı ise Van Gölü’nün ölümünün kendi ölümümüz olduğunun farkında henüz olamayışımızdır. Bir çiçekle bahar olmaz, ancak her bahar bir çiçekle başlar sözünden yola çıkarak Fidanlık aktivisleri olarak kendi mahallemizde bulunan kıyımızda temizlik etkinliği gerçekleştirerek ilk adımımızı attık attık. Bundan sonrada atacağımız binlerce adım olacaktır. Çünkü Van Gölü’müz bir anda kirletilmediği için temizlenip kendi özgünlüğüne kavuşması da bir anda olmayacaktır. Hepimizin en temel ortak paydası konumunda ki Van Gölü’nün kurtuluşu, Van’ımızdaki ulusal ve yerel tüm unsurların öncülüğünde kurulacak bir platformun tüm Van halkının desteğiyle üreteceği ortak akıl ve güç birlikteliğiyle mümkün olacaktır. Bu anlamda mülki idarecilerimize, milletvekillerimize, siyasilerimize ve de sivil toplum örgütlerine büyük bir yükümlülük düşmektedir. Bizler Fidanlık aktivistleri olarak yönetsel kademede bulunan adını saydığımız herkesi acilen göreve davet ediyoruz. Bundan 30 yıl öncesine Van Gölü’nün en güzel kumsalına sahip olan ve yaşayan bir çok kişinin hatıralarında güzel izler bırakmış Fidanlık sahilimizin de eski güzelliğine ve işlevselliğine kavuşturulması için yetkilileri göreve davet ediyoruz. Fidanlık sahilinin kirlenmesinin en temel sebebi farklı kollardan göle arıtılmadan akan dereler ve bu derelerde bulunan her türlü kimyevi ve evsel atıklardır. Yetkililerden bir an önce bu noktada çözümler üretmelerini beklemekteyiz. Ayrıca fidanlığımızı eski cazibesine kavuşturacak Fidanlık Parkı Projesinin bir an önce büyükşehir belediyemizce tamamlanmasını temenni ediyorum” dedi.

Aktivistlerden Erdal Güvener ise, “Bu etkinliği gerçekleştirmemizde bizlere katkı sunan en başta Edremit Belediyesine, Ak Parti Van Eski İl Başkanı Zahir Soğanda beye, Van Şairler ve Yazarlar Birliğinin değerli katılımcılarına, Gazeteci Ercan Ulutaş beye, mahalle muhtarımız Raif Çiçek beye, esnaf Necmi Korkmaz beye ve de diğer katılım sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. İlkini gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğin bu ilkle kalmayacağını belirtmek istiyorum. Devamını 2019-2020 eğitim öğretim döneminin açılmasıyla gerçekleştireceğiz. Özellikle ilk ve orta öğretim çağında ki çocuklarımız da Van Gölü farkındalığı oluşturmayı amaçlıyoruz. Bu farkındalıktan yoksun olan bizlerin kirlettiği Van Gölü’müzü geleceğimiz olan çocuklarımıza tertemiz bir şekilde miras bırakma zorunluluğumuz bulunmaktadır. Bu güzel mirası bundan sonrasın da daha çok sahipleneceğiz. Bu duygularla siz saygıdeğer basın mensuplarına da teşekkür ediyor çalışmalarınız da muvaffakiyetler diliyorum” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ