Küçük fotoğrafçılar başarılarını taçlandırıyor

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Van İl Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Temel Fotoğrafçılık Eğitimi” projesiyle küçük fotoğrafçılar başarılarını taçlandırıyor.

Van Haberleri 25.10.2018 12:15:11 0
Küçük fotoğrafçılar başarılarını taçlandırıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.10.2018 12:15

Van’ın Özalp ilçesine bağlı İran sınırına sıfır Günyüzlü Mahallesinde yer alan Günyüzlü Ortaokulu’nda eğitim gören öğrenciler, geçtiğimiz günlerde düzenlenen “Çocuk Gözüyle Paylaşmak” konulu fotoğraf yarışmasında dereceye girdi. Dereceye giren öğrencilerin bilgi becerilerini artırmak, görsel hafızlarını geliştirmek ve sosyal gelişimlerine katkı sunmak amacıyla bir fotoğrafçılık eğitimi verildi. Van Fotoğrafçılar Derneği (VANFOD) aracılığıyla verilen iki günlük hızlandırılmış ve uygulamalı temel fotoğrafçılık eğitimiyle çocuklar, hem eğlendi hem öğrendi. 


Açıklamalarda bulunan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Van İl Müdür Yardımcısı Cahit Eldemir, daha önce Türkiye genelinde düzenledikleri “Çocuk Gözüyle Paylaşmak” temalı fotoğraf yarışmasında Vanlı çocukların dereceye girdiğini anımsattı. Dereceye giren öğrencilerin başarısını taçlandırmak amacıyla bir eğitim programı düzenlediklerini ifade eden Eldemir, “İki günlük eğitim programının ilk gününde fotoğrafın kısa tarihi, makine bilgisi, diyafram, enstantane, ışık ve kompozisyon gibi teorik eğitimler verildi. İkinci gününde ise, çocuklar kendi yaşadıkları mahallede uygulamalı fotoğrafçılık eğitimi alma fırsatı buldu. Ben bu vesileyle çocuklarımıza eğitim veren Van Fotoğrafçılar Derneği Başkanı Tayfun Çiftci'ye ve ekibine teşekkür ederim” dedi. 


Başlattıkları temel fotoğrafçılık eğitimini diğer okullarda da yaygınlaştıracaklarını hatırlatan Eldemir, sanatı en ücra bölgelere ulaştırmak için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini kaydetti. 

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ