Kazakistan’dan gelen 73 Türk vatandaşı Van'da öğrenci yurduna yerleştirildi

KORONA VİRÜS (COVİD-19) SALGINI NEDENİYLE KAZAKİSTAN'DAN GELEN 73 TÜRK VATANDAŞI VAN SÜLEYMAN ŞAH ÖĞRENCİ YURDUNA GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALTINDA YERLEŞTİRİLDİ.

Van Haberleri 18.04.2020 06:14:31 0
Kazakistan’dan gelen 73 Türk vatandaşı Van'da öğrenci yurduna yerleştirildi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.04.2020 06:14

Korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle Kazakistan’dan gelen 73 Türk vatandaşı, geniş güvenlik önlemleri altında Van Süleyman Şah Öğrenci Yurduna yerleştirildi.

Kazakistan’dan Van Ferit Melen Havalimanı’na gelen 73 Türk vatandaşı, burada yapılan ilk sağlık kontrolünün ardından polis eşliğinde Van Büyükşehir Belediyesine ait 4 otobüsle Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Süleyman Şah Öğrenci Yurdu’na getirildi. Mustafa Yıldızdoğan’ın ”Türkiyem” isimli türküsü eşliğinde Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ve Van AFAD İl Müdürü Osman Uçar tarafından karşılanan aralarında, öğrenci, işçi ve ailelerin olduğu 73 Türk vatandaşı sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde otobüslerden indirildi. Buradaki görevliler tarafından birer Türk bayrağı verilen vatandaşlara, kısa bir konuşma yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, “Aziz misafirlerimiz yanımda Van AFAD İl Müdürü Osman Uçar ve bütün çalışma arkadaşlarımızla 14 gün boyunca sizi evinizdeymişsiniz gibi ağırlamak için buradayız, sizlerin emrine amadeyiz. Bizlerin şeref konuğu ve aziz misafirsiniz. Burada gördüğünüz arkadaşlarla beraber diğer günlerde vardiyalı olarak değişecek diğer personellerimizle beraber 7/24 sizin emrinize olacaklar inşallah. Yapılan hoş geldin konuşmasının ardından vatandaşlar kalacakları odalara alındı. 14 günlük karantina süreci boyunca Van Valiliği, Sağlık Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü, AFAD ve Kızılay tarafından Türk vatandaşlarının ihtiyaçları karşılanacak. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde yer alan görevli psikologlar ise karantina süresi boyunca destek sunacak.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ