İzmirli turizmciler Van’da ağırlandı

Vangölü Havzası Turizm Derneği (VAHATUDER) tarafından İzmir’deki 15 acentenin kadın operatörleri Van’da ağırlandı.

Van Haberleri 23.02.2019 12:19:56 0
İzmirli turizmciler Van’da ağırlandı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 23.02.2019 12:19

Vangölü Havzası Turizm Derneği (VAHATUDER) tarafından İzmir’deki 15 acentenin kadın operatörleri Van’da ağırlandı.

VAHATUDER tarafından düzenlenen ‘Vangölü Havzası İnfosu’ kapsamında İzmir’deki 15 acentenin kadın tur operatörleri Van’a geldi. 22-24 Şubat tarihleri arasında düzenlenen ‘Vangölü Havzası İnfosu’ kapsamında ilk olarak Van Kalesi, savat gümüş, kilim atölyeleri, kedi evi ve eski Van evlerini gezen tur operatörleri, Double Tree BY Hilton Van Otelinde onurlarına düzenlenen yemeğe katıldılar. Van TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fevzi Çeliktaş’ın açılış konuşmasının ardından konuşan Van Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, İzmirli tur operatörlerinin Van’a gelmesinin çok önemli olduğuna değinerek, “Sizlerin Van’a gelmesi, Van için çok önemli. Yıllarca birtakım olumsuzluklardan dolayı Van talihsizlikler yaşamış ve doğal olarak insanların kafasına birtakım soru işaretleri gelmiş. 1980’li yıllarda nüfus sayısı kadar bu memleket turist alıyordu. Gün geldi Van’a insan gelmemeye başladı. Olaylar bahane oldu. Deseniz ki bu olaylarda bir kişi hayatını kaybetmiş mi? Hayır, kesinlikle iddia ediyorum, terörden yana Van’da kimse hayatını kaybetmedi. Ama bunu insanlarımıza anlatamadık. Van’a gelmeden, Van’ı görmeden insanlarımızda ne yazık ki bu algı bir türlü değişmedi. Gittiğimiz her yerde anlatıyoruz, Van’a gelin diyoruz. Van çok güzel bir şehir, tarih şehri, kültür kenti, doğa kentidir” dedi.

Van’ın tarihi ve ören yerleri ile turizm alt yapısı hakkında görsel bir sunum yapan Aktuğ, ‘Bizim Eller’ klibini katılımcılara izletti.

DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray ise, son iki yıldır odaklandıkları dört ana eksenden birinin turizm olduğuna vurgu yaparak, “Oldukça önemli turizm potansiyeline sahibiz. Turizm alanında birçok kaynak verdik. Bir de Van; Türkiye’nin, hatta Avrupa’nın Ortadoğu’ya açılan kapısı. Konumu itibariyle önemli bir kent. İran da bizim için önemli bir pazar. Hem Van’da, hem İran’da yapılan etkinliklerle iyi bir koordinasyon içinde olduğumuzu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Geçmişte istenmeyen olaylar yüzünden sorunlar yaşadıklarını dile getiren Güray, “1985-1990 yılları arasında ciddi bir turist akışı vardı. Daha sonra özellikle yabancı turist açısından bitme noktasına geldi. Ama Van, olayların en yoğun olduğu dönemlerde bile hiçbir problem yaşamadı. Şehirde yaşayanlar olarak biz bunu gördük. Van Gölü havzasının her bir karışında ayrı bir güzellik var. Her zaman gelin ve bu güzel havzanın havasını soluyun. Van, Hakkâri, Muş ve Bitlis’te önemli destinasyonlar var. İnanılmaz bir potansiyel var. Buraları herkesin mutlaka görmesini arzu ederiz” diye konuştu.

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi ve İzmir Rehberler Grubu adına konuşan Elif Canaslan da, “Kendi adıma, ‘keşke daha önce gelseydim’ dedim bugün. Gezdik, harika bir görsellik var burada. Biz istiyoruz ki arkadaşlarımla birlikte sizin gönüllü elçileriniz olalım. Çünkü her bir arkadaşımın ciddi bir potansiyeli var. Bu kaynaklarınızı bizimle paylaşın. Biz özellikle bunlar üzerinde çalışacağız, anlatacağız. ‘Van Gölü’ denince ben sadece Van’ı düşünmüştüm, ama anlıyorum ki geniş bir havzadan söz ediyorsunuz. Bu Van Gölü havzası çok ciddi bir destinasyon. ‘Havza’ olarak butik bir destinasyon oluşturabiliriz. Biz çok hevesliyiz, zaten gelmeden de kendi aramızda çok tartıştık, ne yapabiliriz diye. Bu havzaya tur düzenlemeyi düşünüyoruz. Diğer arkadaşlarım da öyle. İyi ki gelmişiz. İyi ki zorlamışsınız bizi, keşke daha önce zorlasaydınız. İzmir’i nasıl sıkıntısız dolaşıyorsak Van’ı da sıkıntısız dolaşabiliyoruz. Dolayısıyla güneşin doğduğu yer ile battığı yeri neden birleştirmeyelim ki? Bu konuda elimizden ne geliyorsa yapmaya söz veriyoruz” dedi.

Program, VAHATUDER Başkanı Abdullah Tunçdemir ve Ayanıs Turizm Başkan Yardımcısı Aytaç Tunçdemir’in teşekkür konuşması ile sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ