İranlı turistlerin Van'a ilgisi

Van Gölü Havzası Turizm Derneği Başkanı ve Ayanıs Tur Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tunçdemir, İran pazarının Van için çok önemli olduğunu belirterek, “Bunu kalıcı hale getirmemiz lazım” dedi.

Van Haberleri 29.08.2017 17:31:16 0
İranlı turistlerin Van
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 29.08.2017 17:31

İranlı turistlerin son zamanlarda Van’a olan ilgisinin memnuniyet verici olduğunu belirten Başkan Tunçdemir, önemli açıklamalarda bulundu. Van’ın, Türkiye’nin turistik açıdan önemli illerinden biri olduğunu ifade eden Tunçdemir, “Van; İstanbul ve Antalya’dan sonra gelen önemli turizm illerinden biridir. Ayrıca özellikle İran pazarı nedeniyle ilimiz güzel bir konumdadır. Çünkü İranlı turistler ilimize gelerek buradan batı illerine ve başka ülkelere geçiş yapabilmektedir. Dolayısıyla İran pazarı bizim için çok önemlidir” dedi.

 

İran pazarını Van’a kazandırdıklarına da değinen Tunçdemir, “İranlıları kalıcı olarak burada tutmamız lazım. Biz, eğer bu devamlılığı sağlayabilirsek, bu canlılık yılın on iki ayı Van’da devam edecek. Tek amacımız bu sürekliliği, bu devamlılığı sağlayabilmektir. Burada bize düşen görev, İran pazarına hizmet etmektir” ifadelerini kullandı.

 

Van esnafına tavsiyelerde de bulunan Başkan Tunçdemir, “İranlılar buraya alışveriş yapmak, eğlenmek, tarihi ve turistik yerleri gezmek için geliyor. Onların burada gönüllerince eğlenebilmelerini sağlayabilirsek, onlara daha farklı imkanlar sunarsak buraya daha çok gelirler. İranlıların burada daha fazla kalabilmeleri adına yılda 5-6 konser düzenlenebilir. Bu tür etkinlikler de İran pazarını buraya çekebilir. Yine AVM’ler başta olmak üzere esnafımızın Farsça öğrenmeleri, bu insanlara iyi davranmaları ve rayiç bir fiyat uygulamaları lazım. Aşırı bir fiyat veya onlara karşı yapılan usulsüz bir davranış bizi üzer. Bindiğimiz dalı kesmememiz lazım. Onun için tüm esnafın duyarlı olması gerekir” şeklinde konuştu.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ