İpekyolu ilk kez 'Z Kütüphane' ile tanıştı

Van’ın İpekyolu Belediyesi tarafından ilçede hayata geçirilen Zenginleştirilmiş Kütüphane’nin (Z Kütüphane) ilki düzenlenen törenle açıldı.

Van Haberleri 27.11.2017 15:37:20 0
İpekyolu ilk kez
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 27.11.2017 15:37

İpekyolu Belediyesi tarafından teknoloji, donanım ve kaynak olarak zenginleştirilen Z Kütüphanesi’nin ilkini Mimar Sinan İlk ve Ortaokulu öğrencilerinin hizmetine sunuldu. Okuldaki açılışa İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, Van İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer ile öğretmen ve öğrenciler katıldı. Tamamlanan Z Kütüphanenin açılışına katılan Belediye Başkan Vekili Öztürk, okuldaki öğretmen ve öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılandı. Açılış öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Öztürk, 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak planladıkları kütüphane açılışını, kar yağışı nedeniyle ertelediklerini söyledi. Öztürk, “Biz aslında zenginleştirilmiş kütüphaneyi Öğretmenler Günü hediyesi olarak 24 Kasım’a denk getirmiştik. Ancak bugüne kısmetmiş. Ben buradan Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Şehit olan, görevleri başında vefat eden, depremden dolayı şehit olan öğretmenlerimiz var. Ben buradan onlara rahmet diliyorum” dedi.

“9 okulumuzda Z Kütüphanesi çalışmamız var”
 

Z Kütüphane projesinin 3 aylık bir proje olduğunu ifade eden Öztürk, “Bugün Z Kütüphanesi açılışının ilkini gerçekleştiriyoruz. 9 okulumuzda Z Kütüphanesi çalışmamız var. Bu çalışmalar aralık ayı sonunda bitmiş olacak. İpekyolu Belediyesi olarak okullara, eğitime katkımız devam edecek. Biz neticede kaymakamız, ama elimizde imkan olduğu sürece eğitime destek vereceğiz. Biz belediyenin imkanlarını eğitim için seferber ediyoruz. Eğitim bizim önceliğimiz. Çocukların eğitilmesi, topluma kazandırılması, iyi bir nesil ortaya çıkması bizim önceliğimiz olduğu için, belediyenin imkan ve fırsatlarını okullarımız, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz için kullanıyoruz” şeklinde konuştu.
 

İpekyolu Belediyesi olarak eğitime büyük katkı sağladıklarına dikkat çeken Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kısa bir sürede 30 okulumuzun bahçesinde çocuk parkı yaptık. Merkezden 60 kilometre uzaklıktaki kırsal mahallelerin okullarının bahçesinde İpekyolu Belediyesinin parklarını görebilirsiniz. Merkezde de yine 14 anaokulumuzun bahçesinde çocuk parkları yaptık. Yaz dönemi boyunca 20’ye yakın okulumuzun bahçesinde asfalt çalışması yaptık. Mahallelerimizde kilit taşı çalışması yaptık. Yine devam eden semt sahası çalışmamız var. Okul bahçeleri çocuklarımızın, gençlerimizin kullandığı mekanlar ve korunaklı mekanlardır. Bu yüzden 15 okulumuza semt sahası kazandıracağız. Bizim için okumak, ilim edinmek, bilgiye ulaşmak, kitapla kendimizi geliştirmek, ülkemizin ve toplumumuzun hak ettiği yerde olması için belediye ve kaymakamlık olarak çabalamaya devam edeceğiz.”
 

Açılış programı, kurdele kesiminin ardından sona erdi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ