İpekyolu ilçesi parklarla yeşilleniyor

Van’ın İpekyolu Belediyesi tarafından oluşturulan parklarla ilçe yeşil alanlara kavuşuyor.

Van Haberleri 13.09.2017 13:20:02 0
İpekyolu ilçesi parklarla yeşilleniyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.09.2017 13:20

Van’ın İpekyolu Belediyesi tarafından oluşturulan parklarla ilçe yeşil alanlara kavuşuyor.


İpekyolu Belediyesi, ilçenin yeşillendirilmesi noktasında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yeşil alan oluşturma adına Halilağa Mahallesi’nde yapılacak olan parkın temel atma töreninde konuşan İpekyolu Kaymakamı ve İpekyolu Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, yeşil alanlara çok ihtiyaçlarının olduğunu ifade ederek, bu kapsamda adımlar atıldığını söyledi. Yaklaşık bir ay önce yapım çalışmaları başlatılan Şehit Polis Ahmet Can Parkı’nın tamamlandığını ve 24 Eylül’de açılışını yapacaklarını dile getiren Öztürk, parkta her kesime yönelik alanların oluşturulduğunu söyledi. Halilağa Mahallesi’nde yapımına başlanılan parkın içerisinde çocukların, gençlerin ve ailelerin güzel vakit geçirebileceği alanların oluşturulacağını belirten Kaymakam Öztürk, “Parkın içerisinde yine kafe bulunacak ve Halilağa Mahalle Muhtarı artık burada hizmet verecektir” dedi.


Yeşil alan oluşturma adına çalışmalarının bundan sonra da devam edeceğini sözlerine ekleyen Öztürk, şunları söyledi:
“Selimbey Mahallesi’nde yine bir park çalışmamız olacak. 16 çocuk parkını mahallelerimizdeki okul bahçelerine kurduk ve 12 çocuk parkının da ihalesi yapıldı ve bunları da 15 gün içerisinde anaokulu bahçelerine kazandırmış olacağız. Yine Van’ın merkezinde olan ve TOKİ’ye ait bir alan Sayın Valimizin katkıları ile ilimize kazandırılmış oldu. Ben bu anlamda Van ve İpekyolu halkı adına Sayın Valimize teşekkür ediyorum. Yine Zaferler İlköğretim Okulu yanında TOKİ’ye ait 3 dönümlük bir yer vardı. Biz bununla ilgili çalışmalar yaparak TOKİ yetkilileri ile görüştük ve bunun neticesinde burayı 3 milyon TL’ye satın alarak ilçemize kazandırdık. 2018 yılında tamamlanacak olan bu parkın da ilçemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Yine eski YYÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi yerindeki 8 dönümlük alanın tahsisini yaptık ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan’ın aracılığıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile görüştük ve oranın kent parkı olması noktasında desteğini aldık. Şu anda uygulama projesi bitti. İnşallah kış gelmeden buranın temelini atacağız ve 2018 yılında burayı da ilçe halkımızın hizmetine sunacağız. İçerisinde semt sahaları, down sendromluları tarafından işlenen kafe, engelliler, kadınlar ve yaşlılar tarafından yapılan ürünlerin satılabileceği reyonlar ve yeşil alanların olduğu bu park ile kentin rahat nefes alabileceğini umuyorum. Ben bu parkın oluşturulması noktasında bize destek olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan’a teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından butona basarak temel atma törenini gerçekleştiren protokol, daha sonra Engelsiz Yaşam Akademisini gezerek, engellilerle bir araya geldiler.

 

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ