İpekyolu Belediyesinin tekstil atölyesinde üretim başladı

Van’ın İpekyolu Belediyesinin kadın istihdamına katkı sağlamak ve tekstil sektöründe kentin potansiyelini açığa çıkarmak amacıyla hayata geçirdiği atölyede üretim başladı.

Van Haberleri 11.04.2022 13:01:17 0
İpekyolu Belediyesinin tekstil atölyesinde üretim başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.04.2022 13:01

Van’ın İpekyolu Belediyesinin kadın istihdamına katkı sağlamak ve tekstil sektöründe kentin potansiyelini açığa çıkarmak amacıyla hayata geçirdiği atölyede üretim başladı.

Bostaniçi Eğitim Kursunda dikiş-nakış eğitimi alan 20 kursiyer, eğitimlerinde ustalaştıktan sonra İpekyolu Belediyesi Spor Kulübünün forma, eşofman ve mont üretimine geçtiler. Kursiyerler, aynı zamanda İpekyolu Belediyesinin etkinliklerinde kullanılan tişört, fular, maske gibi ürünlerin de tasarımlarını yaparak belediyenin bütçesine katkı sağlıyor.

Belediyenin sanat ve meslek edindirme kurslarında eğitim gören Saliha Karan, “İpekyolu Belediyesinin bizler için açtığı kursta dikiş yapmayı öğreniyoruz. Sporcuların malzemelerini dikiyoruz. Burada kıyafetler tasarlayıp üretimler yapıyoruz. İlk güne göre bayağı yol kat ettik. Desteklerinden dolayı İpekyolu Belediyemize ve İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın’a çok teşekkür ediyoruz. Bu kurslar sayesinde çok güzel yerlere geleceğimize inanıyorum. Burada olmaktan mutluyuz” dedi.

Usta Öğretici Gülten Maral ise eşofman, forma ve mont gibi spor malzemeleri ürettiklerini belirterek, “Kursiyerlerimiz de bu işi çok güzel öğreniyor ve ekonomiye katma değer sağlıyorlar. Bu ürünlerin piyasadaki maliyetleri çok yüksek. Biz bu ürünleri üreterek maliyeti 6-7 kat aşağı indirdik. Günde ortalama 10 takım ürün imalatı gerçekleştiriyoruz. 20 kadın kursiyerimizle bu işi yapıyoruz. Sıfırdan başlayan kadınlarımız şu anda eşofman takımı, mont üretimi yapıyorlar” diye konuştu.

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın da, üretimin önemine değinerek, “Kadınların bizimle birlikte çalışması çok önemli. Özellikle kadınlarımızın talepte bulunması bizi daha çok mutlu ediyor. Kalkınmanın odağında insan yer almaktadır. Tek gayemiz, toplumun tüm kesimlerinin hem üretim süreçlerine katılması hem de ortaya çıkan refah artışından yararlanmasıdır. Bu çalışmada özellikle dezavantajlı bireylerin ev ekonomisine katkı sunmasını sağlamaktayız” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ