İpekyolu Belediye Başkan Vekili Aslan: “Metrekare başına 1 TL alıyoruz”

Van’ın İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, Türkiye’de ruhsat işlemiyle ilgili metrekare başına en düşük ücreti alan belediyelerden biri olduklarını söyledi.

Van Haberleri 1.04.2021 12:46:32 0
İpekyolu Belediye Başkan Vekili Aslan: “Metrekare başına 1 TL alıyoruz”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.04.2021 12:46

Van’ın İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, Türkiye’de ruhsat işlemiyle ilgili metrekare başına en düşük ücreti alan belediyelerden biri olduklarını söyledi.

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan başkanlığında Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (VAN ESOB) Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı. Toplantıda kayıt dışı esnafla ilgili belediyenin yürüttüğü çalışmalar değerlendirilirken, Başkan Vekili Aslan da odanın esnafla ilgili yaptığı çalışmalar ve yürüttüğü projelerle ilgili bilgi aldı. İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, Türkiye’de metrekare başına en düşük ücreti alan belediyelerden biri olduklarını ifade ederek, "Ruhsatlarla ilgili önceden 5 yılda bir yenileme zorunluluğu vardı. Biz usule uygun belgelerini getiren esnafımız için bu 5 yıl şartını kaldırıp süresiz hale getiriyoruz. Esnafımız şartları sağlarsa eğer onlarca sene o ruhsat geçerli olacak. Biz Türkiye’de belki de iş yeri ruhsatlandırma ücretini en az alan belediyelerden biriyiz. Metrekare başına 1 TL alıyoruz. Başvuru harcı olarak da 55 TL’lik bir ücret alıyoruz. Biz neden bu kolaylığı sağlıyoruz. Kayıt dışı olduğu zaman biz o işletmeye ceza kesmek zorunda kalıyoruz. İşletmelerde çeşitli yasal yaptırımlarla uğraşmak zorunda kalıyor. Esnafımız dağıttığımız broşürleri iyice incelesin. Bir yere dükkan, işletme açmadan oranın uygun olup olmadığını lütfen bizim ruhsat birimine sorsunlar. Biz arkadaşlarımızla beraber seferberlik başlattık. Hedefimiz de var. İpekyolu’nda ruhsatsız işletme olmayacak inşallah" dedi.

“Başkanımızla her zaman diyalog halindeyiz”

Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (VAN ESOB) Başkanı İsa Berge de, İpekyolu Belediyesinin esnafla ilgili çalışmalarının çok kıymetli olduğunu anlatarak, “Belediyemizin bugüne kadar esnafla ilgili yapmış olduğu bütün çalışmaları yakından takip ediyoruz. Başkan Vekili Sinan Aslan’ın hem pandemi öncesinde hem de pandemi döneminde esnafımızla sürekli iç içe olduğunu görüyoruz. Bizde oda olarak başkanımızla her zaman diyalog halindeyiz ve sık aralıklarla görüşüp sektör toplantıları yapıyoruz. Esnafımızın İpekyolu Belediyesine yönelik çok güzel düşünceleri var ve çalışmalarını takdir ediyor. Bunu sahada görüyoruz. Başkanımızın başlattığı ‘Ruhsatsız İşyeri Kalmasın’ projesine sonuna kadar destek veriyor ve kendisine esnafın sorunlarına, talep ve önerilerine bu kadar duyarlı olduğu için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Programın sonunda kentte korona virüs nedeniyle vaka artışının önüne geçip tedbirleri elden bırakmamak ve farkındalık oluşturmak için “Van Mavi Kalsın” afişleriyle hatıra fotoğraf çektirildi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ