Hoşab Kalesi’ni ihtişamına kavuşturacak projenin startı verildi

Van’ın Gürpınar Belediyesi tarafından Hoşab Kalesi’nin tarihi dokusunu korumak ve ihtişamını ön plana çıkarmak için hayata geçirdiği "Ayağa Kalk Hoşab" projesinin startı verildi.

Van Haberleri 2.06.2021 16:28:25 0
Hoşab Kalesi’ni ihtişamına kavuşturacak projenin startı verildi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 02.06.2021 16:28

Van’ın Gürpınar Belediyesi tarafından Hoşab Kalesi’nin tarihi dokusunu korumak ve ihtişamını ön plana çıkarmak için hayata geçirdiği "Ayağa Kalk Hoşab" projesinin startı verildi.

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış’ın uzun emek ve çabaları sonucu ortaya çıkan projede ilk etap çalışmaları başladı. Her yönüyle ilçede büyük bir değişim ve dönüşüm çalışması yürüten Gürpınar Belediyesi, Başkan Tanış’ın önemli projelerinden olan ‘Ayağa Kalk Hoşab’ projesiyle Hoşab Mahallesi’nin yıllardır hasretini çektiği adımı attı. İlk etap projesi kapsamında 27 dükkan, 18 lojman, sosyal donatı alanları ve çevre düzenlemesi yapılacak.

Proje alanında incelemelerde bulunan Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, Hoşab halkına verilen sözün tüm zorluklara rağmen hayata geçirildiğini söyledi. Mahalle sakinleriyle toplantı düzenleyen Başkan Tanış, çalışmaların tarihi dokuya uygun olduğunu ve projenin tamamlanmasıyla Hoşab’ın çehresinin değişeceğini belirterek, “İlçemizde tarihi günler yaşıyoruz. Şu an adım adım Hoşab’ımızı aslına uygun olarak inşa etmeye başladık. Biz ilçemizi ilmek ilmek tarihle ve kültürle dokuyarak, daha yaşanılabilir bir Gürpınar’ın inşası için çalışıyoruz. Bunun içinde var gücümüzle çalışarak tüm kurumlarımızın işbirliğiyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İnanıyorum ki projemizin tamamlanmasıyla birlikte Hoşab Van’ın açılan kapısı olacak. Proje sona erdiğinde kazanan Hoşap halkı, Gürpınar’ımız ve Türkiye’miz olacak. Projemizin ilçemize ve tüm halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ