Hakkarili sanatçıdan anlamlı klip

Hakkarili sanatçı Ahmet Kayahan, üç dilde çektiği klibinde ‘savaşa hayır” dedi.

Van Haberleri 8.01.2018 09:03:47 0
Hakkarili sanatçıdan anlamlı klip
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.01.2018 09:03

Dünyada yaşanan savaşların son bulması ve ölümlerin yaşanmaması için kameraların karşısına geçen Yüksekovalı sanatçı ve gazeteci Ahmet Kayahan, ‘savaşa hayır' dedi. Türkçe, Kürtçe ve İngilizce seslendirdiği klibinde, artık insanların ölmemesini, akan kanın durmasını istediğini belirten Kayahan, “Dünya genelinde ve özellikle Ortadoğu’da yaşanan bir savaş ortamı var. Bir sanatçı duyarlılığı ile akan bu kardeş kanının durması için bildiğim dillerden bir eser yaptım ve bunu bütün kitlelere ulaştırmak istedim. Türkçe ‘savaşa hayır’, Kürtçe ‘edi bese (yeter artık)’ ve İngilizce ‘No war (savaşa hayır)’ sözlerini oluşturdum. Daha sonra bir beste yapıp, güzel bir müzikle süsleyerek değerli izleyicilerin huzuruna çıktım. Umarım bu eserim barışa, akan kanın durmasına vesile olur. Çocuklar ölmez, analar ağlamaz umarım. Temel gayem buydu. İnşallah mesajımız ilgili yerlere ulaşır” dedi.
 

Vanlı yönetmen Orhan An’ın çektiği klipte 15’e yakın oyuncunun yer aldığını ifade eden Kayahan, “Yaşanan bu savaş sürecinde ölenlerin, mağdurların çoğu çocuklar. Hepimizin olmasa olmazı, ortak değerleri olan çocuklar olduğu için yüreğim cız ediyordu. Gerçekten artık yeter” ifadelerini kullandı.
 

Klipte Kürtçe ve İngilizce bilmeyenler için alt yazı geçtiğini de dile getiren Kayahan, “2018 yılının; savaşlardan uzak, akan kardeş kanının, çocuk kanının durduğu, anaların vurulmadığı bir yıl olmasını istiyorum. 2018 yılının ilk günlerinde çektiğim bu klip; 2018 ve sonrasındaki yıllarda da barışa vesile olur. Tek amacım, tek gayem bu. Bütün insanların da duyarlılık gösterip bu olaya el atmasını bekliyorum” şeklinde konuştu.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ