Gürpınar Belediyesi metruk binaların yıkımına devam ediyor

Van’ın Gürpınar Belediyesi, ilçede tehlike arz eden ve görüntü kirliliği oluşturan metruk yapıların yıkımına devam ediyor.

Van Haberleri 29.09.2021 16:42:09 0
Gürpınar Belediyesi metruk binaların yıkımına devam ediyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 29.09.2021 16:42

Van’ın Gürpınar Belediyesi, ilçede tehlike arz eden ve görüntü kirliliği oluşturan metruk yapıların yıkımına devam ediyor.

Çavuştepe Mahallesi’nde vatandaşlarla görüşen Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, istişare neticesinde mahalle meydanında bulunan 15 metruk yapının yıkılması için gerekli talimatı verdi. Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerce mahallede görsel kirlilik oluşturmasının yanı sıra vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden metruk yapılar tek tek yıkıldı.

Yıkım öncesi çevrede güvenlik önlemi alan ekipler, ortaya çıkan tonlarca moloz ve atığı da iş makineleri yardımıyla kamyonlara yükleyip mahalleden çıkardı.

Zaman içinde harabeye dönen metruk yapının yıkımına tanık olan mahalle sakinleri, belediye ekiplerine teşekkür etti.

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, metruk binaların yıkılması konusunda yoğun bir çalışma yürüttüklerini ifade ederek, “İlçemizi metruk yapılardan temizlendikçe hem vatandaşımız rahat nefes alıyor hem de görüntü kirliliğinin önüne geçiyoruz. Şimdi en son yaptığımız çalışmayla birlikte Çavuştepe Mahallemizin meydanında boş bir alan oluştu. Mülk sahipleri izin verirlerse o alanda güzel bir park yapmak istiyoruz. Bu konuda da çalışmalarımız olacaktır” dedi.

Çavuştepe Mahalle Muhtarı Abdurrahim Kuşman ise yıllardır mahallede bulunan metruk yapıların görüntü kirliliği oluşturduğunu kaydetti. Kuşman, “Mahallemiz, Çavuştepe Kalesi ve birçok tarihi dokunun yer almasından dolayı turistik nitelik taşıyan bir mahalledir. Bu anlamda da mahallemizde bulunan metruk yapılar, mahallemizi ziyaret eden yerli ve yabancı turistleri de rahatsız etmekteydi. Çok şükür belediye ekiplerimiz kısa süre içerisinde mahallemizde bulunan 15 metruk yapıyı yıktı. Mahallemiz şimdi çok daha güzel oldu. Bu anlamda bizlerden desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız Hayrullah Tanış’a teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ