Gürpınar Belediyesi kış hazırlıklarını tamamladı

Van’ın Gürpınar Belediyesi ekipleri, karla mücadeleyle ilgili hazırlıklarını tamamladı.

Van Haberleri 1.12.2020 11:17:31 0
Gürpınar Belediyesi kış hazırlıklarını tamamladı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.12.2020 11:17

Van’ın Gürpınar Belediyesi ekipleri, karla mücadeleyle ilgili hazırlıklarını tamamladı.

Yurt genelinde olduğu gibi Gürpınar ilçesi de soğuk havanın etkisi altına girdi. Yüzölçümü itibariyle Türkiye’nin en büyük ilçelerinden biri olan ve birçok yüksek yerleşim birimini sınırları içinde bulunduran Gürpınar Belediyesi, olası bir kar yağışında yolların kapanmaması için gerekli tedbirleri aldı. Bu kapsamda karla mücadelede görev alacak iş makinelerinin bakım ve onarımını tamamlayan Gürpınar Belediyesi, karla mücadele personelini de yürütülecek çalışmalarla ilgili bilgilendirdi. Gürpınar’ın 187 yerleşim birimi ve 500 kilometre yol ağının olduğunu ifade eden Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, geçen sene kar ile mücadelede başarılı olduklarını söyledi. Van Büyükşehir Belediyesi ile birlikte organize bir çalışma sergilediklerini belirten Başkan Tanış, “Gürpınar’ın alanını üçe böldük ve üç alanda da ekiplerimiz sürekli çalıştı. Birçok merkezi yerden daha önce yollarımızı açmayı başardık” dedi.

Kış mevsimi öncesinde tüm araçların bakımlarının yapıldığını dile getiren Tanış, “Ekibimiz ve araçlarımız hazır, kışı bekliyoruz. İnşallah vatandaşlarımızı mağdur etmeyeceğiz. Kış çalışmamızda gece gündüz mefhumu gözetmeksizin çalışıyoruz. Van Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 40 araç temin edebiliyoruz. Belediyemizin 12 aracı var, bu da bu coğrafyaya yetmiyor. Bu açığı kapatmak için gece gündüz çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Açıklamalarında asılsız ihbarlarla ilgili vatandaşlardan duyarlı olmalarını isteyen Başkan Tanış, “Geçen yıl ‘hastam var, yolumu açın’ diye birçok asılsız ihbar alıyorduk. Bu da bir sonraki ihbarın dikkate alınmaması anlamına geliyor. Bu şekilde asılsız ihbarlar, daha büyük felaketlere yol açabilir. Biz zaten yolları açmak için çaba sarf ediyoruz. Ağır hastaların olduğu mahalle ve sokakların bilgileri bizde mevcuttur. Onlara zaten öncelik veriyoruz. Asılsız ihbar bir sonraki telefonun ciddiye alınmaması anlamına gelebileceği için vatandaşlarımızın bundan sakınmalarını istiyoruz” diye konuştu.

Çığ tehlikesinin olduğu bölgelerde profesyonel bir çalışma yürüttüklerini vurgulayan Tanış, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Norduz ve Şidan bölgesine daha profesyonel ekiplerimizi gönderiyoruz. Bunlar kontrollü bir şekilde çalışıyorlar ve olası bir tehlike karşısında geri çekiliyorlar. Nitekim geçen sene geri çektikten 20 dakika sonra çığın düştüğünü gördük. Bu konuda ekibimizin deneyimi var. Gürpınar Belediyesi olarak vatandaşlarımızın hizmeti için gece gündüz demeden çalışıyoruz.”

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatya Yeşilyurtspor’dan toplu imza töreni


Van Spor

Iğdır FK - Ümraniyespor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Ümraniyespor: 1


Van Spor

Elazığ’da ‘Sağlıklı Yaşam’ kültürü gelişiyor


Van Spor

Elazığ’a bilek güreşinde 4 madalya


Van Spor

Kovancılar güreş takımı Elazığ’da 8 altın madalyayla zirveye çıktı


Van Spor

Şenkaya’da salon futbolu coşkusu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ