Grup Tillo'dan Vanlılara unutulmaz bir gece

Van Haberleri 3.06.2018 10:50:06 0
Grup Tillo
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.06.2018 10:50
Van’daki Ramazan Sokağı etkinliklerine konuk olan Grup Tillo, 4 dilde okudukları ilahi ve ezgilerle vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattı.
Van Büyükşehir Belediyesi ile İpekyolu Belediyesinin ortaklaşa hazırladığı iftar sofrası ve Ramazan Sokağı etkinlikleri, sevilen ilahi sanatçılarını vatandaşlarla buluşturmaya devam ediyor. Ramazanın ilk gününden bu yana halkın yoğun katılım gösterdiği Cumhuriyet Caddesi’ndeki Ramazan Sokağında her gün verilen 5 bin kişilik iftar yemeği ve sonrasında yapılan etkinlikler, Ramazan’ın 18’inci gününde de devam etti. Çocuk oyunlarının ardından sahne alan Grup Tillo sanatçıları, seslendirdikleri Türkçe, Kürtçe, Zazaca ve Arapça ilahi ve ezgilerle Vanlıları hem coşturdu, hem de duygulandırdı. Okunan Mevlid-i Şerif ile manevi hazzın doruğa çıktığı alanda, vatandaşlar Grup Tillo’nun seslendirdikleri ilahi ve ezgilere de hep birlikte eşlik etti.
Van’da olmaktan mutlu olduğunu anlatan Grup Tillo’nun kurucusu ve assolisti Mustafa Kadaş, "Bu ortamın oluşmasını sağlayan ve bizleri burada sizlerle buluşturan başta Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu ve İpekyolu Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk Beye teşekkür ediyoruz. Eserimizde de söylediğimiz gibi; ’ortağız bir namusa, yaslanmışız sırt sırta, bin yıldır kardeşiz, bizim Allah’ımız bir, dinimiz bir, kitabımız bir, devletimiz bir, peygamberimiz bir, vatanımız bir bayrağımız bir, bu kadar birler içindeyken kimse bizleri bölemeyecek ve ayıramayacaktır. Eserlerimiz Türkçe, Kürtçe, Zazaca ve Arapça olarak seslendirdik. Buraya geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyoruz" dedi.
Ailesi ile birlikte iftar programına katıldığını, ardından da Grup Tillo’nun konserini dinlediklerini anlatan Yunus Karçık da, "Her şey çok güzeldi. Grup Tillo sanatçılarına bu güzel geceyi bizlere yaşattıkları için çok teşekkür ediyoruz. Ailece buradayız. Çok güzel bir manevi ortam var. Hem eğlendik, hem duygulandık. Muhteşem bir geceydi. Herkese çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ