Van Gölü Aktivistleri Talepte Bulundu: DSİ'nin Boş Alanı Halka Açılsın!

Van Gölü'nün korunmasına yönelik önemli çalışmalar gerçekleştiren Van Gölü Aktivistleri Derneği, Van Gölü yakınlarındaki DSİ alanı halka açılsın talebinde bulundu.

Van Haberleri 8.03.2024 16:55:00 0
Van Gölü Aktivistleri Talepte Bulundu: DSİ
Tarih: 08.03.2024 17:03 Güncelleme: 08.03.2024 17:31

Van Gölü'nün korunması için çalışmalar yapan Van Gölü Aktivistleri Derneği, İpekyolu üzerindeki Devlet Su İşleri (DSİ) 17. Bölge Müdürlüğü'nün eski yerinin halkın kullanımına sunulmasını istedi. Bu talep, ortadan kalkacak bir yeşil alanın halka kazandırılmasının önemli olduğuna dair kamuoyu oluşumuna katkı sağlayabilir.

ACİL TOPLANMA YERİ TALEBİ

DSİ'nin eski yerinin bir bölümünün valilik için, bir diğer kısmının ise millet bahçesi olarak planlanması sosyal medya ve kamusal tartışmaları alevlendirdi. Sosyal medya kullanıcıları da o bölgenin acil toplanma yeri olarak ve vatandaşların rahat vakit geçirebileceği dinlenme alanı olarak kullanılması yönünde fikirlerini paylaştı.

VANGÖLÜ AKTİVİSTLERİ DERNEĞİ AÇIKLAMA YAPTI

Van Gölü kirliliği ve çevre temizliği adına çalışmalar yürüten Van Gölü Aktivistleri Derneği, Van'ın yeşil alan ve toplanma bölgesi ihtiyacına dikkat çekti. Dernek, 2013 yılında yeşil alan ve toplanma yeri olarak belirlenen imar planındaki DSİ'nin eski yerine yeni planlamaların yapıldığını belirtti. Planlara göre, bölgenin bir kısmının millet bahçesi, diğer bölümünün ise valilik binası için kullanılacağından bahsedildi. DSİ'nin Edremit'te yeni bir kompleks inşa ettikten sonra eski yerinin boş kaldığı ve bu alanların gereklilikleri göz önünde bulundurarak halkın kullanımına sunulması gerektiği vurgulandı.

KAMUOYU OLUŞUMU VE ACİL CAĞRI

Van Gölü Aktivistleri Derneği, yapılacak düzenlemelerin halkın ihtiyaçları gözetilerek, deprem gibi acil durumlar için toplanma alanı ve yeşil alan olarak tasarlanmasının önemini vurguladı. Dernek, kamuoyunun konu hakkında bilgilendirilmesi ve gerekli adımların atılması için çağrıda bulundu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Esenler Erokspor: 1


Van Spor

Karslı atlet balkan şampiyonu oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ