Göçmenler Van’da sosyalleşiyor

Van’ın İpekyolu Gençlik Ve Spor İlçe Müdürlüğü, Gönüllülük Faaliyetleri Kapsamında Hazırladıkları Projeyle Van İl Göç İdaresine Bağlı Kurubaş Geri Gönderme Merkezinde Kalan Göçmenlerin Spor Yapmalarına Ve Sosyalleşmelerine

Van Haberleri 10.09.2019 09:24:24 0
Göçmenler Van’da sosyalleşiyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.09.2019 09:24

İpekyolu Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, gönüllülük faaliyetleri kapsamında hazırladıkları projeyle Van İl Göç İdaresine bağlı Kurubaş Geri Gönderme Merkezinde kalan göçmenlerin spor yapmalarına ve sosyalleşmelerine imkan sağlıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığının 2019 yılını gönüllülük yılı ilan etmesinin ardından il genelinde birçok gönüllülük projesi hayata geçirildi. Gönüllülük faaliyetleri kapsamında harekete geçen İpekyolu Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Van İl Göç İdaresine bağlı Kurubaş Geri Gönderme Merkezi yetkilileriyle iletişime geçerek, iki kurum arasında protokol yaptı. Protokol kapsamında Kurubaş Geri Gönderme Merkezine giden İpekyolu Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü spor uzmanları, psikolog ve antrenörler, burada projenin startını verdi. Projenin ilk etabında göçmenlere spor uzmanları ve antrenörler tarafından badminton, bilek güreşi ve basketbol branşlarında eğitimler verilerek göçmenlerin sporla zaman geçirmeleri ve sosyalleşmesi hedefleniyor.

İpekyolu Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından yabancılara yönelik yapılan projeyi değerlendiren Van İl Göç İdaresi Müdür Vekili Cuma Omurca, “Van İl Göç İdaresi olarak birinci önceliğimiz, gerek Van’da yaşayan gerekse geri gönderme merkezlerinde idari gözetim altındaki göçmenlere; ‘6458 Sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu’ çerçevesinde belirlenen standartlar ölçüsünde hizmet sunmak ve bu standartları ilimizin ve genel müdürlüğümüzün imkânlarıyla daha yukarı taşımaktır. Yapmış olduğumuz faaliyetlerde Van Valiliği ve Genel Müdürlüğümüzün imkânlarını kullanmaktayız. Bu anlamda projeyi hayata geçiren İpekyolu Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü çalışanlarına, şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyor, bu tip etkinliklerin Geri Gönderme Merkezleriyle sınırlı kalmayarak ilde yaşayan diğer yabancıları da kapsamasını temenni ediyorum” dedi.

İpekyolu Gençlik ve Spor Eğitim Uzmanı Şenay Ayata ise protokol gereği ayda iki defa farklı branşlarda farklı etkinliklerin yapılacağını ifade ederek, "İpekyolu Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü, spor eğitim uzmanları spor psikologu ve spor fizyoterapisti ile Geri Gönderme Merkezinde yaşayan yabancı uyruklu vatandaşlarla bir araya gelerek onları spora davet etmeyi planlamaktayız. Bugün burada ilk etkinliğimizi yaptık. Buradaki insanların yüzündeki gülümsemeyi gördüğümüz sürece bu protokolün ileriki zamanlara da ilerleyeceğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

2019 yılının Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gönüllülük yılı ilan edilmesinden sonra ilçe müdürlüğü olarak çeşitli faaliyetlerde bulunduklarını belirten Ayata, “6 ay sürecek olan bu protokolümüz de bu gönüllü faaliyetlerden biri. Bu protokolün emsal teşkil ederek diğer illerdeki yabancı uyruklu vatandaşlar için de daha sağlıklı bir ortam oluşturulmasını ve onların spora davet edilerek etkinliklerin gerçekleştirilmesini umut ediyoruz” diye konuştu.

Göçmenlerle ilk olarak basketbol, badminton ve bilek güreşi branşlarında etkinlikler yaptıklarını da sözlerine ekleyen Ayata, şöyle konuştu:

“Bu etkinliklerde kendi alanında uzman olan antrenör arkadaşlarımızın yardımlarını aldık. Bundan sonraki süreçte farklı etkinlikler ve farklı branşlarda burada olacağız ve bu etkinliklerin olması için elimizden geleni yapacağız. Yabancı uyruklu vatandaşlar, bugün çok keyifliydiler, çok mutluydular. Çünkü onların kapalı olduğu için hava alacakları bir alanları yok. Sadece havalandırma boşluklarından nefes alabiliyorlar. Yemek yiyip yatmaktan başka bir alanları olmadığından, bu onlar için çok büyük bir etkinlik oldu. Enerjilerini boşaltabilecekleri, deşarj olacakları bir alandı. Umarım projemiz bundan sonrada bu şekilde keyifli geçecektir.”

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ