Geleceğin yüzücüsü Eremsu Cansever’den 3 altın

Van Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğü Tarafından Gerçekleştirilen Okullar Arası Yıldızlar Yüzme Müsabakasında Sporcuların Havuzdaki Performansları Nefes Keserken, Eremsu Cansever’in Kurbağalama Dalında 3 Altın Madalya Alması Büyük Tak

Van Haberleri 3.01.2020 13:50:50 0
Geleceğin yüzücüsü Eremsu Cansever’den 3 altın
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.01.2020 13:50

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Okullar Arası Yıldızlar Yüzme Müsabakasında sporcuların havuzdaki performansları nefes keserken, Eremsu Cansever’in kurbağalama dalında 3 altın madalya alması büyük takdir topladı.

Van Olimpik Yüzme Havuzunda düzenlenen yüzme yarışına 13-14 yaş grubunda 154 erkek ve 94 bayan sporcu katıldı. Yarışlara; serbest, kurbağalama, sırt üstü ve kelebek dallarından katılan sporcular, tüm hünerlerini sergiledi. Yoğun bir ilgiyle izlenen yarışlar, seyircilerin tezahüratlarıyla daha da heyecanlı hale geldi. Yarışı başarıyla bitiren sporcular ise, sevinçlerini hoca ve velileriyle paylaştı.

Van’da böylesi bir havuzun hizmete girmesiyle birlikte kısa sürede yüzme sporuna olan ilginin artığını ifade eden Olimpik Yüzme Havuzu Müdürü Mustafa Iğdır, “Bu tablo elbette Van için güzel bir gelişmedir. Kısa sürede halkımızın bu spora olan ilgisi bizleri mutlu ediyor. Bu yıl düzenlediğimiz Okullar Arası Yıldızlar Yüzme Müsabakalarına 18 okuldan 248 sporcu iştirak etti. Bu güzel bir rakamdır. Yüzme sporuna ilgi gösterilmesi, alt yapımızın yavaş yavaş güçlendiğini göstermektedir. Zaten alt yapı olmadan üst seviyeye sporcu taşımak mümkün değil. Bu tabloyu daha yukarılara taşıyıp; takım ve bireysel anlamda ve okullar düzeyinde sporcular yetiştirmeyi planlıyoruz. Burada dereceye giren sporcular bir üst grup müsabakalarına katılacaklar. Oradan da çıkan sporcular Okullar Arası Türkiye Şampiyonasına katılacaklar. Yarışa katılan tüm sporcu ve hocalarına başarılar diliyorum” dedi.

Eremsu Cansever’den 3 altın

Yüzme yarışlarına ferdi olarak 2 bayan sporcuyla katılan Özel Amerikan Kültür Koleji; 3 altın, 1 gümüş madalya alarak rakiplerine fark attı. Okulun 8’inci sınıf öğrencisi Eremsu Cansever, kurbağalama dalında 50, 100 ve 200 metre yarışlarında 3 birincilikle altın madalya alırken, Aliya İzzet Begoviç Ortaokulundan Sueda Umut Polat 2’nciliği ve aynı okulda Nisa Aslan ise 3’üncülüğü paylaştı. 100 metre serbestte ise Namık Kemal Ortaokulundan Rümeysa Uluç 1’inci, Amerikan Kültür Kolejinden Eremsu Cansever 2’inci ve Aliya İzzet Begoviç Ortaokulundan Rojbin Karakoyun 3’üncü oldu. Hiranur Zilan Çırak ise kendi yaş grubunda 50 metre serbest kategoride 3’ncü oldu.

Yüzme yarışında 3 altın ve 1 gümüş madalya ile ferdi müsabakalarda önemli bir başarı elde ettiklerini ifade eden Özel Amerikan Kültür Koleji Müdiresi Semra Odabaşı, yarışma boyunca heyecandan yerinde duramadığını söyledi. Okulun 8’inci sınıf öğrencisi Eremsu Cansever’in katıldığı 3 kategoride rakiplerini geride bırakarak birinci olmasının yaşattığı duygunun çok farklı bir heyecan olduğunu anlatan Odabaşı, eğitim öğretimdeki başarılarına sportif faaliyetlerinde de göstermeye başladıklarını belirterek, "Yüzme yarışmaları çok heyecanlı geçti. İlk kez katıldığımız sportif yarışmada elde ettiğimiz başarı beni oldukça heyecanlandırdı. Bu başarı farklı bir duygu yaşattı bize. Sportif faaliyetlerimize bundan böyle önem vereceğiz. Okulumuz adına yarışan her iki öğrencimizi de kutluyorum" dedi.

Ayrıca takımlar halinde yapılan yarışlarda ise, Aliya İzzet Begoviç Ortaokulu birinci, Bahçeşehir Koleji ikinci, Hürriyet Koleji ise üçüncü oldu.

Sporcuların yarıştıkları dallarda dereceye girenlere düzenlenen törenle madalya ve kupaları verildi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da 9 bin öğrenciye yetenek taraması yapılacak


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi öğrencilerinden Türkiye şampiyonasında başarı


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi sona erdi


Van Spor

Erzurum GSİM’den ‘Fırsatları eşitliyoruz’ projesi


Van Spor

Elazığ’da geleneksel ezgilerle büyük rekabet


Van Spor

Oltu’da 6 köprülük dev yatırım hayata geçiyor


Van Spor

Hakkari’de Vatan Tepesi’ne zorlu kış tırmanışı


Van Spor

Oltulu taekwondocular Erzurum’dan madalyayla döndü


Van Spor

Kovancılarspor, Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi


Van Spor

12 Bingölspor, seyircisiz maçta rakibini 7-1 mağlup etti


Van Spor

Bulanık Kopspor evinde kazandı


Van Spor

Erzincan 1. Amatör Küme’de yeni sezon heyecanı başladı


Van Spor

Türkiye şampiyonu Erzincan’dan


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Karacabey Belediyespor: 2


Van Spor

Erzurumspor FK - Adana Demirspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 7 - Adana Demirspor: 0


Van Spor

Malatya’da okul sporları tırmanış yarışmaları tamamlandı


Van Spor

Tekmanlı minik eskrimcilerden başarılı sonuçlar


Van Spor

Röveşata golünün kahramanları ödüllendirildi


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan toplu imza töreni


Van Spor

Iğdır FK - Ümraniyespor maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ