Gazeteci, ATM’de unutulan parayı bankaya teslim etti

Antalya’dan video çekimleri için memleketi Van’a gelen gazeteci Aysel Ertunç, özel bir bankanın otomatik para çekme makinesinde (ATM) unutulan parayı, sahibine ulaştırılması için banka yetkililerine teslim etti.

Van Haberleri 13.01.2021 10:52:13 0
Gazeteci, ATM’de unutulan parayı bankaya teslim etti
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.01.2021 10:52

Antalya’dan video çekimleri için memleketi Van’a gelen gazeteci Aysel Ertunç, özel bir bankanın otomatik para çekme makinesinde (ATM) unutulan parayı, sahibine ulaştırılması için banka yetkililerine teslim etti.

Van’ın en işlek caddelerinden olan Maraş Caddesi üzerinde bir bankanın ATM’sine giden gazeteci Ertunç, çekildiği halde cihazdan alınmayan 500 TL buldu. Cihazın haznesinden aldığı parayı sahibine ulaştırmak üzere harekete geçen Ertunç, caddenin işlek olmasından dolayı sahibini bulamadı. Bunun üzerine sonraki gün emniyet ve müşteri hizmetleriyle görüşen Ertunç, bunun için banka şubesine gitmesi istendi. Daha sonra Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan banka şubesine giden Ertunç, unutulan parayı sahibine ulaştırılması üzerine banka yetkilisine teslim etti. Banka yetkilisi ise Ertunç’u sergilediği örnek davranışından dolayı tebrik etti.

“Parayı alıp sahibine teslim etmek istedim”

İHA muhabirine konuşan gazeteci Aysel Ertunç, daha önce canlandırdıkları skeçlerin devamı çekmek için memleketi Van’a geldiğini belirtti. Bankamatikte işlem yapacağı esnada cihazın haznesinde bir miktar para fark ettiğini anlatan Ertunç, “Antalya’da yaşıyorum ama çekim için Van’a geldim. Van’da daha önce kuş gribi, mazotçu, Van kalesi gibi skeçleri canlandırmıştık. Bu videoların devamını çekmek için arkadaşlarımızla birlikte buraya geldik. Dün Van’ın en işlek caddelerinden olan Kazım Karabekir Caddesinde özel bir bankaya ait ATM’de sıra bekliyordum. Sıra bana gelince bankamatiğin haznesinde unutulmuş bir miktar para gördüm. Bankamatik üzerinde herhangi bir kart yoktu, ekran üzerinde işlem sonucunu belirten bir belirti de yoktu. Sıra bende olduğu için mecbur işlemimi yaparak devam ettim. Sonra bu parayı alıp sahibine teslim etmek istedim” dedi.

“Vatandaşlık görevimi yerine getirdim”

Sonraki gün ilk işinin emniyeti ve bankayı arayıp bilgilendirmek olduğunu dile getiren Ertunç, “Banka, şubeye gelmem gerektiğini söyledi. Bugün vatandaşlık görevimi yerine getirerek bu parayı sahibine teslim etmek üzere bankaya gittim ve parayı da yetkililere teslim ettim” diye konuştu.

“Sahibini arıyorum”

Parayı unutan kişiyi aradığını ve bulursa kendisiyle konuya ilişkin bir skeç de yazacağını söyleyen Ertunç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Eğer sahibi Van’daysa durumu mutlaka fark etmiştir. Ben sahibini arıyorum. Hatta bununla ilgili yeni bir skeç de yazabiliriz. Zaten Van’a da bunun için gelmiştik. Vicdanen rahatım, vatandaş olarak da bu sorumluluğumu yerine getirdiğim için çok mutluyum. Ancak sahibini bulduğumuzda en çok kızım sevinecek. Çünkü dünden bu yana ‘anne sahibini bulalım, her kimse teslim edelim’ diye en çok o istiyordu. Ben de bu görevimi yerine getirmiş oldum.”

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ