Fatih Çiftci'den 'mücbir sebep hali' açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Maliye Bakanlığının 'Ticari Defterlere İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği' Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Van Haberleri 30.06.2017 15:51:21 0
Fatih Çiftci
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 30.06.2017 15:51

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, mücbir sebep halinin ilan edildiği yerlerde, ticari defterlerin kapanış onaylarında bir ay süre uzatımına gidildiğini, düzenlemenin kendilerine ulaşan talepler doğrultusunda mağduriyetlerin önüne geçilmesi amacıyla yapıldığını belirtti. Bakan Yardımcısı Çiftci; konunun Van Ticaret ve Sanayi Odası, Van Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası gibi STK’lar ve Vanlı ticaret erbabından kendisine ulaşan hemşehrileri vasıtasıyla iletildiğini ve çözüme yönelik yakın takibi sonucunda taleplerinin aynen yerine getirildiğini belirterek, “Van ilimizde bulunan tacirlerimizin mağduriyete uğramaması için hızla konunun çözümüne yönelik talimatlarımız oldu. Arkadaşlarımız gerekli çalışmalarını yaptı. Bugün yayımlanarak yürürlüğe giren tebliğimizle birlikte defterlerin kapanış onayları, mücbir sebebin sona erdiği tarihi takip eden ikinci ayın sonuna kadar yapılabilecek. Böylece mükelleflerimizin ve tacirlerimizin defter kapanışlarıyla ilgili gerekli işlemleri yapabilmelerine yönelik süreyi 2 aya çıkarmış olduk. Vanlı tacirlerimize hayırlı olsun” dedi.

 

2011 yılında yaşanan depremler nedeniyle Van’ın da aralarında bulunduğu bazı illerde mücbir sebep hali ilan edilmiş, TBMM’nde 18 Mayıs 2017 tarihinde kabul edilen 7020 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda ve Bir Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” ile 6 yıldır devam eden mücbir sebep hali 31 Mayıs 2017 tarihi itibariyle sona ermişti. İlgili mevzuata göre mücbir sebep hali ilan edilen yerlerde tutulan ticari defterlerin kapanış onayları, mücbir sebebin sona erdiği tarihi takip eden birinci ayın sonuna kadar yapılabiliyordu. 30 Haziran 2017 tarihinde Ticari Defterlere İlişkin Tebliğ’de yapılan değişiklik ile mücbir sebep hali ilan edilen yerlerde tacirler tarafından tutulan ticari defterlerin kapanış onaylarının süresi bir ay uzatılmıştır. Bu değişiklik ile mücbir sebep hali ilan edilen yerlerde tutulan ticari defterlerin kapanış onayları, mücbir sebebin sona erdiği tarihi takip eden ikinci ayın sonuna kadar yapılabilecek.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ