Evine yol olmayan hasta kadın için belediye başkan vekili devreye girdi

Van’ın Başkale ilçesine bağlı German mahallesinde yaşayan 75 yaşındaki Nazife Koç’un yaşadığı evlerinin kapısına araç yolu olmadığı için tedavisi aksayan yaşlı kadına ilçe belediye başkan vekili Öztürk sahip çıktı.

Van Haberleri 27.04.2017 14:30:10 0
Evine yol olmayan hasta kadın için belediye başkan vekili devreye girdi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 27.04.2017 14:30

İlçeye 15 kilometre uzaklıkta bulunan German mahallesinde yaşayan ve arazi şartları nedeniyle araç yolu olmayan 75 yaşındaki koah hastası Nazife Koç, evlerinde solunum cihazı yardımı ile yaşayabiliyor.

 

Tedavisi için evinde sürekli bakımı yapılan hasta için gelen doktorlar yol olamadığı için mahalle içinde durmak zorunda kalıyor, yolun eve uzak olması sebebiyle tedavisi için çocuklarının yardımı ile taşınıp ambulansa bindiriliyordu. Durumu dilekçe ile Başkale Belediyesine bildiren aileye, Belediye Başkan Vekili Abdulselam Öztürk sahip çıktı. Öztürk’ün talimatı ile Başkale Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, evin önüne kadar 100 metre uzunluğunda 7 metre genişliğinde yeni bir yol yaptı. Evinde solunum cihazı yardımı ile yaşayabilen Nazife Koç, Kürtçe yaptığı açıklamada belediye başkanımızdan Allah razı olsun, ona dua edeceğim" dedi.

 

Annesinin bakımını yapan Cemile Koç ise, "Evimize yakın bir yol yok. Normal bir yol olmadığı için patika yolu kullanarak evimize gelip gidebiliyorduk. Annem 9 yıldır solunum cihazına bağlı yaşıyor. Ambulanslar yol almadığı için kapımıza gelemiyordu. Annemi yol üzerine kadar taşıyorduk. Belediye başkanımıza duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

 

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Öztürk, "Belediye olarak vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermeye çalışıyoruz. Hasta vatandaşımızın tedavisini daha rahat yapabilmesi için ekiplerimiz yeni bir yol yaptı. Bu yönde çalışmalarımız devam edecek" dedi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

Malatya’ya uluslararası gurur


Van Spor

Kazım Yurdalan Türkiye finallerinde


Van Spor

Türkiye su topu şampiyonası heyecanı elazığ’da başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ