Ermeni Patrik Genel Vekili Başepiskopos Ateşyan Van'da

Van’da düzenlenecek ayine başkanlık yapacak olan Ermeni Patrik Genel Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan, Van Valiliğini ziyaret etti.

Van Haberleri 8.09.2018 13:02:50 0
Ermeni Patrik Genel Vekili Başepiskopos Ateşyan Van
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.09.2018 13:02

Van'da 3 yıl aradan sonra Akdamar Kilisesi'nde yapılacak ayin nedeniyle Van’a gelen Ermeni Patrik Genel Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan ve beraberindekiler, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyaretlerinden dolayı Ermeni Patrik Genel Vekili Ateşyan’a memnuniyetlerini bildiren Vali Zorluoğlu, 3 yıldır güvenlik gerekçesiyle düzenlenmeyen ayinin bu yıl gerçekleşeceğini söyledi. Vali Zorluoğlu, “Güvenlik münazaralarıyla 3 yıldır yapılamayan bu ayinin bu yıl yeniden ilimizden gerçekleşiyor olması, güven ortamının tam anlamıyla yeniden bölgemizde tesis edilmiş olmasını da gösteriyor” dedi. 


Van'da 2010 yılında yapmaya başladıkları ayine 2015 yılında güvenlik gerekçeleri nedeniyle ara verdiklerini anımsatan Ermeni Patrik Genel Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan ise ülkeye ve Van şehrine huzur gelmesiyle birlikte 3 yıl aradan sonra yarın ayin yapacaklarını dile getirdi. 2015 yılından itibaren terör olayları dolayısıyla ibadetlerini yapamadıklarına dikkat çeken Ateşyan, “Van şehrimiz bilindiği üzere tarihi bir şehirdir. Tarihi varlıklarıyla dünyada bir isim. Ancak Van şehrimizi çok iyi tanıtmamız lazım. Bir nevi reklamını çok iyi yapmamız lazım. Sadece Akdamar’da yapılacak ayin döneminde halkın gelmesi gerekmez. Senenin her ayı, her döneminde turistleri yabancıları buraya çekebilmemiz gerekiyor. Çünkü görülmeye değer çok güzel yerler vardır. Yarın da dünyanın her yerinden gelmiş olan Ermeni cemaatimizin üyeleriyle adada huzur içerisinde ayinimizi gerçekleştireceğiz. İnşallah patırtısız, boykotsuz bir ayin gerçekleştiririz. Bizler de huzur içerisinde kendi geldiğimiz yerlere döneriz” diye konuştu. 


Ziyarette Ateşyan’a Episkobos Sahak Maşalyan, Patrik Genel Vekil Yardımcısı Rahip Mağakya Beskisizyan eşlik etti. 

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ