Erciş’te öğrencilerden otizme dikkat çeken etkinlik

Van’ın Erciş ilçesinde öğrenciler, otizmli bireylerin toplumda yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek amacıyla etkinlik düzenledi.

Van Haberleri 5.04.2022 14:48:25 0
Erciş’te öğrencilerden otizme dikkat çeken etkinlik
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.04.2022 14:48

Van’ın Erciş ilçesinde öğrenciler, otizmli bireylerin toplumda yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek amacıyla etkinlik düzenledi.

Erciş Kaymakamlığı, Erciş Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gül Bahçesi Anaokulu iş birliği ile otizmli bireylerin toplumda yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek amacıyla bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Alhan, öğrencilerle birlikte balon uçurarak ilçe merkezinde yürüyüş yaptı. Öğrenciler, yürüyüşte sloganlar atarak otizme dikkat çekti.

Kaymakam Mehmetbeyoğlu, otizmli bireylerin toplum içerisinde yaşamış olduğu sorunları ön plana çıkarabilmek ve onların toplum içerisinde var olduğunu göstermek anlamında çok kıymetli bir etkinlik yaptıklarını söyledi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki 14 sınıfta 81 otizmli öğrencinin bulunduğunu kaydeden Kaymakam Mehmetbeyoğlu, "Bu etkinlikte onlarla balonlar uçurduk. Çok mutlu oldum. Çocuklarımızın toplumsal hayatta var olduklarını, hayatın her anlamında onlarla yaşanılabilecek çok şeyin olduğunu göstermek amacıyla bu çok kıymetli bir çalışmaydı. Erciş Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak böyle bir etkinlikte bulunmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyorum. Bu etkinliğin yapılmasında emeği geçen bütün yönetici arkadaşlarıma, öğretmenlerime, evlatlarıma, yönetici arkadaşlarıma, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Etkinliğe Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Alhan, bazı kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ