En yüksek reel getiri Amerikan Doları'ndan

TÜİK, verilerine göre yatırımcısına yıllık ve aylık en yüksek reel getiri Amerikan Doları'ndan geldi.

Van Haberleri 9.05.2019 15:55:42 0
En yüksek reel getiri Amerikan Doları'ndan
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.05.2019 15:55

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

TÜİK, verilerine göre yatırımcısına yıllık ve aylık en yüksek reel getiri Amerikan Doları'ndan geldi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), finansal yatırım araçlarının reel getiri oranları, Nisan 2019 verileri yayınladı. Buna göre aylık en yüksek reel getiri Amerikan Doları'nda oldu. En yüksek aylık reel getiri, yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde yüzde 2,35, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise yüzde 3,65 oranlarıyla Amerikan Doları'nda gerçekleşti.

Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde; yatırım araçlarından Euro yüzde 1,73 ve külçe altın yüzde 0,94 oranında yatırımcısına kazandırırken; mevduat faizi (brüt) yüzde 1,46, Devlet İç Borçlanma Senetleri (DİBS) yüzde 6,75 ve BIST 100 endeksi yüzde 7,52 oranında yatırımcısına kaybettirdi. TÜFE ile indirgendiğinde Euro yüzde 3,02 ve külçe altın yüzde 2,22 oranında yatırımcısına kazandırırken; mevduat faizi (brüt) yüzde 0,21, DİBS yüzde 5,57 ve BIST 100 endeksi yüzde 6,34 oranında yatırımcısına kaybettirdi.

DOLARIN ÜÇ AYLIK DEĞERLENDİRİLMESİ
Amerikan Doları üç aylık değerlendirmede; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 2,36, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 4,16 oranında yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı oldu. DİBS, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 6,40, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 4,75 oranında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

Altı aylık değerlendirmeye göre DİBS; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 12,04, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 10,02 oranında yatırımcısına en yüksek kazancı sağlayan yatırım aracı oldu. Aynı dönemde Euro, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 3,88, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 5,61 oranında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

YILLIK DEĞERLENDİRMEDE EN KARLI AMERİKAN DOLARI OLDU
Finansal yatırım araçları yıllık olarak değerlendirildiğinde Amerikan Doları; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 8,91, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 18,59 oranında yatırımcısına en yüksek reel getiriyi sağlayan yatırım aracı oldu. Diğer taraftan, BIST 100 endeksi Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 33,35, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 27,42 oranlarıyla yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ünilig kış oyunlarında Atatürk Üniversitesi rüzgârı


Van Spor

Rize’de çifte şampiyonluk: Oltulu Erhan Şahin Azerbaycan yolcusu


Van Spor

Oltu’da yeni öğretmenevinin temelleri açılıyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, Diyarbekir Spor’u ağırlayacak


Van Spor

Ata sporu cirit Erzincan’da yaşatılıyor


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri dönemi


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk affedildi


Van Spor

ÜNİLİG Muay Thai Türkiye Şampiyonası’nda BEÜ zirvede


Van Spor

Elazığ’da 9 bin öğrenciye yetenek taraması yapılacak


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi öğrencilerinden Türkiye şampiyonasında başarı


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi sona erdi


Van Spor

Erzurum GSİM’den ‘Fırsatları eşitliyoruz’ projesi


Van Spor

Elazığ’da geleneksel ezgilerle büyük rekabet


Van Spor

Oltu’da 6 köprülük dev yatırım hayata geçiyor


Van Spor

Hakkari’de Vatan Tepesi’ne zorlu kış tırmanışı


Van Spor

Oltulu taekwondocular Erzurum’dan madalyayla döndü


Van Spor

Kovancılarspor, Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi


Van Spor

12 Bingölspor, seyircisiz maçta rakibini 7-1 mağlup etti


Van Spor

Bulanık Kopspor evinde kazandı


Van Spor

Erzincan 1. Amatör Küme’de yeni sezon heyecanı başladı


Van Spor

Türkiye şampiyonu Erzincan’dan


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ