Van Edremit'teki Uygulama Oteli depremzedelere kucak açtı

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde evleri hasar gören Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Adıyamanlı depremzedeler, Van'ın Edremit ilçesindeki Uygulama Otelinde misafir ediliyor.

Van Haberleri 21.02.2023 15:39:00 0
Van Edremit
Tarih: 21.02.2023 15:53 Güncelleme: 21.02.2023 17:18

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde evleri hasar gören Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Adıyamanlı depremzedeler, Van'ın Edremit ilçesindeki Uygulama Otelinde misafir ediliyor. 

77'i çocuk olmak üzere 190 depremzedenin misafir edildiği otelde, çocuklar için özel oyun alanı oluşturuldu. Ayrıca Otelimizde depremzedelere sabah açık büfe kahvaltı, öğlen ve akşamları da 3 çeşit yemek veriliyor. 

 

Uygulama Oteli bünyesinde 18 çocuk için kreş ve ana sınıfı oluşturulmuştur. Depremin ilk 6 günü boyunca Malatya’ya her gün Uygulama Oteli fırınından 40.000 adet ekmek gönderildi.

 

Uygulama Oteline yerleşen Gaziantep'ten gelen Sakine Şevli isimli vatandaş depreme uykudayken yakalandıklarını ifade ederek, "Oğlum ve torunlarım evdeydi. Herkes gibi uykuda yakalandık. Çok şiddetli bir sarsıntıyla uyandık. Çok dehşet verici bir şeydi. Çok korktuk. Rabbim kimseye göstermesin" dedi.

 

"Her ihtiyacımız burada karşılanıyor"
Depremden hemen sonra Uygulama Oteline yerleştirildiklerini aktaran Şevli, "Burada bize çok iyi bakıyorlar. Her ihtiyacımız burada karşılanıyor. Özlemle beklediğimiz kardeşlik bağı, kenetlenme çok güzel. Keşke her zaman böyle olabilsek. Pandemi döneminde önceki muhabbeti, önceki birlikteliği maalesef kaybetmiştik. İster komşuluk ilişkileri olsun ister misafirperverliği olsun var olanı da yitirmiştik. Ama Rabbim sanki hatırlatıcı bir şekilde, insanları birbirine daha çok kenetledi, daha çok bağladı. 'Her şerde bir hayır vardır' diyoruz ya, bundaki hayır da böyle oldu. İnsanların kenetlenmesi oldu. Rabbim bir daha yaşatmasın" ifadelerini kullandı.

 

"Allah devletten yüz bin kere razı olsun"
Malatya'dan apar topar geldiklerini belirten Ayşe Altındağ isimli depremzede ise iki depreme de içerdeyken yakalandığını vurgulayarak, "Saat 04.00 sıralarında uyandım. Uyanmamla birlikte yer sallandı. İkinci depremde yine içerdeyken yakalandım. Ben şehit eşiyim ve tek başıma yaşıyorum. Evlerimiz hasar gördü. Ben razıyım, Allah devletten yüz bin kere razı olsun" dedi.

Gaziantep Şahinbey bölgesinden gelen Kenan Özel isimli vatandaş da, "Depremin durmasını bekledik durmadı. Biz de buraya geldik. Burada bizlerin tüm ihtiyaçları karşılanıyor. Allah hepsinden razı olsun" diye konuştu.

 

Depremzede çocuğa doğum günü sürprizi
Ailesiyle Gaziantep'ten Van'a gelen 13 yaşındaki Asmin Sertkal'a, misafir edildiği Uygulama Oteli'nde doğum günü sürprizi yapıldı.

İl-İlçe yönetimi ve otel çalışanları tarafından Sertkal ve diğer çocuklar için hazırlanan yaş pasta kesildi. Burada Milletvekili Abdulahat Arvas, Kaymakam Yücel Erdem, Belediye Başkanı Av. İsmail Say ve yöneticiler diğer çocuklarla birlikte pasta keserek Sertkal'ın doğum gününü kutladı.

 

Büyük mutluluk yaşayan Sertkal, "İlk defa evimden uzakta doğum günü kutladım. Daha önce akrabalarımla kutluyordum. Bu kez başka yerde başka insanlarla beraber kutladım. Herkese teşekkür ederim." dedi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ