Edremit'te '2. Geleneksel Ayran Aşı Balık Başı' festivali

Van’ın Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği '2. Geleneksel Ayran Aşı Balık Başı' festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Van Haberleri 10.02.2018 14:46:03 0
Edremit
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.02.2018 14:46

Van Denizi ve Van balığının tanıtılması amacıyla Edremit’e bağlı Eminpaşa Mahallesi’nde düzenlenen'2. Geleneksel Ayran Aşı Balık Başı' festivali vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Eminpaşa İlkokulu bahçesinde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, ikram edilen Van balığı ve ayran aşının ardından doyasıya eğlendi. Festivalde vatandaşa hitaben konuşan Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, 2017 yılında 3.6 milyon sosyal yardım yaptıklarını belirtti. Daha önce kaynakların başka yerlere gittiğine vurgu yapan Belediye Başkan Vekili Çiçekli, kaynakların artık asıl sahibi olan halka hizmet olarak gittiğini söyledi.


“Van, denize sırtını dönmüştü”


Kent halkının Van Gölü’ne sırtını döndüğünü ifade eden Çiçekli, “Bildiğiniz üzere on 14-15 aydır beraberiz Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili olarak sizlere hizmet ediyoruz. Göreve ilk başladığımızda ne yazık ki Van, denize sırtını dönmüştü. Biliyorsunuz Van denizin nimetlerine uzak kalmıştı. Biz hedeflerimizden biri olarak da Vanlıyı, Edremitliyi deniz kültürüyle birleştirmeyi, bir araya getirmeyi bir hedef olarak koyduk. Bu kapsamda ilk önce sahil bandı temizliğine başladık 30 yıldır sizlerin sahilini işgal eden kişilerle bir mücadeleye giriştik hemen bu mücadelenin akabinde projelerimizi ilan ettik ve bu projeler doğrultusunda çalışmalar başlattık ve şu anda sahil bandımız yaklaşık yüzde 86 ile önümüzdeki nisan ayı içerisinde inşallah bitecek. İlk hedef olarak sahil bandını sizlerin hizmetine sunmaktır” dedi.


“Van bir deniz kentidir”


Van Denizi ve Van balığının tanıtılması amacıyla Edremit Belediyesi olarak ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade eden Çiçekli, “Van Gölü’nü daha fazla tanıtmak için, Van’ı artık batıdaki insanımızın hafızalarında terörle anılan bir yer olmadığını göstermek için Van’ın, Vanlının buradaki kültürün, buradaki değerlerin ne kadar kıymetli olduğunu göstermek için sürekli bir tanıtım atağının gayreti içindeyiz. Van bir deniz kentidir, su kentidir ama buradaki insanlar denize sırtını dönmüştü. İşte biz bütün yaptıklarımızla denizle iç içe gelecek halkımız ve denizin nimetlerinden daha fazla faydalanacaksınız. Bu kapsamda da 1.’sini Fırat Mahallesi’nde yaptığımız ayran aşı balık başı festivalinin 2.’sini burada sizlerle beraber yapıyoruz. Biz bu hizmetleri sizlerin ayağına getiriyoruz ki sizler daha rahat ulaşın diye. Ayran aşı balık başı festivali hayırlı uğurlu olsun” dedi.


Belediye kaynaklarının artık halka hizmet olarak gittiğini sözlerine ekleyen Çiçekli, “Edremit Belediyesi olarak 2017 yılında 3.6 milyon sosyal yardım yaptık. Bu kaynaklar ise daha önceden başka yerlere gidiyordu. Artık bu kaynaklar asıl sahiplerine ve sizlere gidiyor. Ama bilinmelidir ki 10 yılardır yapılması gerekenler bir yılda karşılanmıyor” diye konuştu.


Yaklaşık 500 kilo balığın tüketildiği festivale gelen mahalle sakinleri, düzenlenen etkinlikten dolayı Edremit Belediyesi ve Başkan Vekili Atıf Çiçekli’ye teşekkür etti.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ