Dünya turuna çıkan Alman turist Bahçesaray halkının misafiri oldu

Türk-Alman dostluğunu pekiştirmek için 12 gün önce dünya toruna çıkan Alman turist, kar tünelinde kaza yapınca Bahçesaray halkı tarafından 2 gün boyunca misafir edildi.

Van Haberleri 26.04.2018 12:29:08 0
Dünya turuna çıkan Alman turist Bahçesaray halkının misafiri oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 26.04.2018 12:29

Almanya'dan 12 gün önce motosikletiyle yola çıkan Wolfgang Müller isimli turist, Van-Bahçesaray yolu üzerinde bulunan 3 bin rakımlı Karabet Geçidi'ndeki kar tünelinde kaza yaptı. AK Parti Bahçesaray İlçe Başkanı Cumalı Sabırlı ve beraberindekiler o esnada tünelden geçerken kazayı gördü. Sabırlı ve beraberindekiler, müdahalenin ardından Müller’i ilçeye götürdü. Turistin hasar gören motosikleti de olay yerine gönderilen kamyonetle ilçeye getirildi. İlçedeki tek tamirhaneye götürülen motosikletin arıza gören aksamları, Van'da bulunan Bahçesaraylı minibüs şoförleri ile irtibata geçilip oto sanayi sitesinden alınarak ilçeye götürüldü. İlçe halkının yoğun ilgisiyle karşılaşan Müller, memnuniyetini gizleyemedi. İki akşam misafirhanede kalan Müller, kendisi de bizzat çalışarak motosikletini tamir ettikten sonra Bahçesaray halkıyla vedalaşarak ilçeden ayrıldı. 


AK Parti Bahçesaray İlçe Başkanı Cumalı Sabırlı, “İki gün önce maalesef Van-Bahçesaray arası yolculuk ederken kar tüneli içerisinde kazı yaparken gördük. Bende yanımdaki değerli arkadaşlarımızla indik ilk müdahaleyi yaptıktan sonra arkadaşı aracımızla birlikte ilçe merkezine getirdik. Daha sonra kaza yapan ve arızalanan motorunu kamyonet gönderip merkeze getirdik. Motoru ilçemizin tek tamir ustasının işyerine bıraktık. İki gün içerisinde motorunu tamir ettik. İki gündür Alman turist kardeşimiz bizim burada. Bugün onu uğurlarken ağladığını ve üzüntülü olduğunu gördük. Bahçesaray’ın işte böyle bir güzelliği var. ‘Gelen ağlar, giden ağlar’ diye bir sözümüz var. Bahçesaray ilçe halkımızın misafirperverliği en öndedir. Gerçekten iki gün onu burada misafir ettik. Gerek lokantalarımız da gerek kahvelerimizde gerek yattığı misafirhane hiçbir esnafımız kendisinden ücret talep etmediler. Çünkü o bizim misafirimiz. Hele de kaza yaptı. Bizler üzerimize düşen Türk misafirperverliğini gösterdik. İnşallah bu Türk Alman ilişkilerine bir katkı olur. Bahçesaray halkı olarak üzerimize düşeni yaptık. İki gün buyunca ilçede misafir edilen Müller’in konaklama ve diğer ihtiyaçları konusunda emeği geçen başta Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Özcan olmak ilçe halkına gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederim. Kaymakamımız, hem ilk gün hem de uğurlanmasında biz yalnız bırakmadı. Bu konuda da ayriyeten tekrar teşekkür ediyorum” dedi. 


Wolfgang Müller, çıktığı yolculuğu 3 ay içinde İtalya, Yunanistan Türkiye, Azerbaycan, İran, Tacikistan, Kırgızistan, Kazakistan, Rusya, Ukrayna ve Romanya üzerinden Almanya’ya giderek tamamlamayı planlıyor. 

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

ETÜ ağır sıklette rakip tanımadı


Van Spor

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

Atatürk Üniversitesi boks takımı, Türkiye şampiyonasından madalyalarla döndü


Van Spor

ETÜ spor kulübü Hemsball Türkiye şampiyonasından çifte kupayla döndü


Van Spor

Ciritte final müsabakalarının iptaline tepki


Van Spor

Iğdır FK - Erzurumspor FK maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Hakkari Zap Spor: 1


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Erzurumspor FK: 1


Van Spor

Binlerce gence dokunan proje: Değer Erzincan sahada


Van Spor

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ