Doç. Dr. Sünnetçioğlu: “Normalleşme sürecinde yeni bir dalgaya sebep olmayalım”

Van Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, pandemi nedeniyle alınan kararlara hassasiyetle uyulmasını isteyerek, “Normalleşme sürecinde yeni bir dalgaya sebep olmayalım” uyarısında bulundu.

Van Haberleri 17.03.2021 10:41:24 0
Doç. Dr. Sünnetçioğlu: “Normalleşme sürecinde yeni bir dalgaya sebep olmayalım”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 17.03.2021 10:41

Van Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, pandemi nedeniyle alınan kararlara hassasiyetle uyulmasını isteyerek, “Normalleşme sürecinde yeni bir dalgaya sebep olmayalım” uyarısında bulundu.

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu başkanlığında ilçe sağlık müdürlükleriyle pandemi değerlendirme toplantısı yapıldı. Kentteki korona virüsü vakalarının seyri ve alınması gereken tedbirlerin masaya yatırıldığı toplantıda konuşan Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, “İlimizde en çok rastlanan korona virüs vakaları, kurulan taziye ziyaretleri ve buna benzer düğün, nişan gibi toplu olunabilecek yerlerde görülmektedir. Kesinlikle uzak durmalıyız. Mutlaka bulunduğumuz ortamlarda maske takmamız" dedi.

“En büyük bulaşma nedeni kalabalık ortamlardır”

Virüsün en büyük bulaşma nedeninin kalabalık ortamlar olduğunu belirten Doç. Dr. Sünnetçioğlu, virüsten korunmak için önlemlere uyulmasını istedi. Kurallara uymanın çok önemli olduğunu söyleyerek, “Normalleşme için bütün vatandaşlarımızın mutlaka tedbirlere harfiyen uymalarını özellikle öneriyoruz. Çünkü en ufak bir rehavet bütün kazanımlarımızı alabilir. O nedenle mutlaka maske, sosyal mesafe kuralına uyup kalabalık ortamlardan uzak durmak ve hijyene önem vermeliyiz. Bu konularda kesinlikle taviz vermemeliyiz. En büyük bulaşma nedeni kalabalık ortamlardır” ifadelerini kullandı.

"Kararlara hassasiyetle uyulmasını istiyoruz”

Doç. Dr. Sünnetçioğlu, korona virüsle mücadelenin toplumsal duyarlılığın artırılmasıyla mümkün olacağını hatırlatarak, “Vanlı hemşehrilerimizin toplumsal alanlarda hıfzıssıhha kurulu kararları ile belirlenen kurallara titizlikle uyması ve bireysel olarak maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet etmeleriyle başarıya ulaşılacaktır. Normalleşme sürecinde yeni bir dalgaya sebep olmayalım. Kararlara hassasiyetle uyulmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ